Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Θάνατος κυανοκράνου

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. -

Οι μάχες γενικεύονται και επεκτείνονται σε όλη την επικράτεια στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ενώ η απειλή των ΝΑΤΟικών επιδρομών μοιάζει πιο κοντινή μετά τον θάνατο, χθες, ενός Ολλανδού κυανοκράνου.

Ο Ολλανδός στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη οβίδας, χτες, σε φυλάκιο της βορειοανατολικής Βοσνίας. Στην περιοχή αυτή, μαίνονται σκληρές μάχες ανάμεσα στις σερβικές και τις μουσουλμανικές δυνάμεις. Μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε, ακόμα, διευκρινιστεί, αν η επίθεση αυτή ήταν προσχεδιασμένη ή ήταν απλώς ένα τυχαίο γεγονός. Επιπλέον, δεν είχε γίνει σαφές ποια ήταν η προέλευση των οβίδων.

Το τελευταίο 24ωρο παρατηρείται ένταση των συγκρούσεων στη Βορειο - Ανατολική Βοσνία και, σύμφωνα με εκτιμήσεις του εκπροσώπου της Δύναμης Προστασίας του ΟΗΕ, τα κυβερνητικά μουσουλμανικά στρατεύματα προελαύνουν σε βάρος των σερβικών θέσεων. Ο Ερβέ Γκουρμεγιόν, σχολιάζοντας ειρωνικά τις τελευταίες εξελίξεις στη Βοσνία που ουσιαστικά σημαίνουν κατάρρευση της εκεχειρίας, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο παραμένουν κυανόκρανοι ως προστάτες της ειρήνης, όταν δεν "υπάρχει καμία ειρήνη για να προστατευτεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ