Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή και ... Ξημερώνει

"Ποτέ την Κυριακή",η γνωστή κοινωνική ταινία του Ζυλ Ντασσέν, η οποία χάρισε στην Μελίνα Μερκούρη ένα ακόμη βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες και ένα Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού στον Μάνο Χατζιδάκι. Είναι η ιστορία μιας γοητευτικής, κοινής γυναίκας και ενός Αμερικανού συγγραφέα. Είναι η πάλη που γίνεται ανάμεσα στη βαθιά γνώση και στο ένστικτο που γνωρίζει την αγάπη. Την αγάπη που δίνεται ως βραβείο ηθικής και αλλαγής και την αγάπη που χαρίζεται, που προσφέρεται που δε ζητάει τίποτε. Με τους Μελίνα Μερκούρη, Ζυλ Ντασσέν, Δέσπω Διαμαντίδου, Γιώργο Φούντα, Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Τίτο Βανδή. Από την ΕΤ-1 στις 21.50.

Από την ΕΤ-2 στις 00.10 "Βαριετέ" του Κάρολ Ριντ. Μια εξαιρετική, θεαματική ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες από τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Τζίνα Λολομπρίγκιτα. Ο έρωτας κάνει "σάλτο μορτάλε" σ' ένα γαλλικό τσίρκο, ένας έρωτας που διαλύει, που εξοντώνει τα παλιά, φθαρμένα από το χρόνο, αισθήματα.

Την Κυριακή,από το SEVEN X στις 23.45 "Σκοτεινή πόλη" του Κρις Κέρλιν. Ενα πολιτικό θρίλερ εμπνευσμένο από τα γεγονότα της Νότιας Αφρικής, ένα θρίλερ που επιχειρεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο της κρατικής βίας.

Και από την ΕΤ-3 στις 00.15 "Ξημερώνει",του Μαρσέλ Καρνέ. Μια ταινία "ποίημα", μια ταινία που, δίκαια, θεωρείται σημείο αναφοράς του γαλλικού προπολεμικού κινηματογράφου. Με τον Ζαν Γκαμπέν στο ρόλο ενός άνδρα που σκότωσε από ζήλια και περιμένει από στιγμή σε στιγμή τη σύλληψή του. Μια ρεαλιστική αλλά και λυρική ιστορία, που σχοινοβατεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, την αγάπη και το πάθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ