Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Εμφύλιος Στόιτσκοφ - Κρόιφ

Βαριά ατμόσφαιρα στην Μπαρτσελόνα, που δοκιμάζεται σήμερα στο Παρίσι από την Παρί Σ.Ζ. Σήμερα παίζουν ακόμα Μπενφίκα - Μίλαν, Αγιαξ - Χάιντουκ, Γκέτεμποργκ - Μπάγερν

Επαναληπτικοί προημιτελικοί σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ και λίγο - πολύ όλες οι συμμετέχουσες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, δείχνοντας ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα.

Η Μίλαν, η ομάδα που αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, είναι αυτή την εποχή η ομάδα με τα λιγότερα. Ο Φάμπιο Καπέλο παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα επιμένει ότι η ρεβάνς στο "Ντα Λουζ" με την Μπενφίκα θα είναι πολύ δύσκολη. Γι' αυτό προτίμησε να ξεκουράσει τους Μπαρέζι, Σαβίσεβιτς αφήνοντάς τους εκτός 11άδας στον αγώνα πρωταθλήματος με την Πάντοβα. Επανέρχεται στην 11άδα και ο Αλμπερτίνι που εξέτισε την ποινή του. Στην Μπενφίκα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Η ντροπιαστική ήττα από την ουραγό Τζιλ Βισέντε έθεσε οριστικά την ομάδα εκτός τροχιάς τίτλου με τον Αρτούρ Ζορζέ να ψάχνει λύσεις. Απών από τον αγώνα θα είναι ο τιμωρημένος Κάρλος Μοζέρ, ενώ ο Κανίγια μόλις χτες ξεπέρασε το πρόβλημα μιας ίωσης.

Στο "Παρκ ντε Πρενς" η Παρί Σ.Ζ. υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του 1-1 στο "Νουέβο Κάμπο". Στο στρατόπεδο των Παριζιάνων ο Λουί Φερναντέζ καταστρώνει φουλ επιθετικό σχήμα χωρίς να υπολογίζει όμως τον τιμωρημένο Ρος και τον τραυματία Ρικάρντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προκριθεί η Παρί, ο Ζορζ Γουεά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη νέα του ομάδα τη Μίλαν... Παιχνίδια της τύχης. Στην "Μπάρτσα" έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στον Κρόιφ και τον Στόιτσκοφ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τους Βούλγαρου σούπερ σταρ: "Δεν τον αντέχω άλλο τον Κρόιφ. Αν μείνει στην ομάδα και του χρόνου εγώ θα φύγω. Οταν νικάμε νικάει αυτός. Οταν χάνουμε χάνει ο Στόιτσκοφ".

Στο Γκέτεμποργκ η ομώνυμη ομάδα θα έχει στη σύνθεσή της και τον Γέσπερ Μπλόμκβιστ που αποθεραπεύτηκε. Αντίθετα η Μπάγερν είναι σε πτώση και ο πρόεδρος των Βαυαρών, Φραντς Μπεκενμπάουερ, δηλώνει: "Ποτέ δεν έχω δει την Μπάγερν τόσο παθητική. Ο Τραπατόνι πρέπει να αλλάξει πλάνα". Στο "Ούλεβι" θα απουσιάσει ο Κρίστιαν Τσίγκε. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 0-0.

Τέλος, στο Αμστερνταμ ο Αγιαξ με το θετικό 0-0 που απέσπασε στο Σπλιτ έχει το πάνω χέρι κόντρα στη Χάιντουκ. Το ντεφορμάρισμα των Κλούιβερτ, Οβερμαρς προβληματίζει τον Λούι Φαν Γκαλ. Οσον αφορά τους Κροάτες θα παίξουν αναγκαστικά με τρεις επιθετικούς, σχήμα που δοκίμασε ο Καταλίνιτς στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με την Ερκεκ.

Το ΜΕΓΚΑ θα μεταδώσει ζωντανό στις 10.15 το βράδυ τον αγώνα Παρί Σ.Ζ. - Μπαρτσελόνα, ενώ στις 9μμ θα μεταδοθεί το δεύτερο ημίχρονο Αγιαξ - Χάιντουκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ