Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προετοιμάζουν τον τελικό

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα τον Εδεσσαϊκό ενώ ο ΠΑΟ αγωνίζεται στην Καβάλα

Πρώτη πράξη σήμερα για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Καβάλα θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Εδεσσαϊκό και την Καβάλα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ας δούμε όμως τα τελευταία νέα από τα αντίπαλα στρατόπεδα:

Στο Νίκος Γκούμας η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Εδεσσαϊκό και ζητάει ένα σκορ ασφαλείας ώστε να πάει με άλλο αέρα την άλλη Τετάρτη στην πόλη των καταρρακτών. Στον αγωνιστικό τομέα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προβληματίζεται για μια θέση στο χώρο του κέντρου μεταξύ των Τσάρτα, Κετσπάγια που συμπεριλήφθηκε τελικά στην 16άδα από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ετσι εκτός απροόπτου η Ενωση θα ξεκινήσει με τους: Ατματζίδη, Κοπιτσή, Βάιο Καραγιάννη, Βλάχο, Μανωλά, Σαμπανάτζοβιτς, Σαβέβσκι, Κασάπη, Σαραβάκο, Δημητριάδη, Τσάρτα ή Κετσπάγια.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σταύρος Διαμαντόπουλος δε θα έχει στη διάθεσή του τον Βούλγαρο Κτίστο Κόλεφ που τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος της περασμένης Κυριακής με τη Λάρισα. Αναφερόμενος στον αγώνα, ο Ελληνας τεχνικός του Εδεσσαϊκού τονίζει: "Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια ώστε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αναμφίβολα το φαβορί είναι η ΑΕΚ, όμως στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα".

Στην Καβάλα, η τοπική ομάδα και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν και πάλι μέσα σε τέσσερις μέρες. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα υποστηρίζει ότι το ματς κάθε άλλο παρά εύκολο είναι: "Η Καβάλα είναι μια υπολογίσιμη ομάδα και πρέπει να αγωνιστούμε πειθαρχημένα και σοβαρά αν θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Πρέπει όλοι οι παίκτες να καταλάβουν ότι είναι ένα κρίσιμο ματς και να μην χαλαρώσουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Το πάθημα από τον αγώνα πρωταθλήματος ελπίζω να μας γίνει μάθημα. Είμαι ικανοποιημένος που θα αγωνιστούμε και πάλι στην Καβάλα, μια πόλη ιδιαίτερα φιλόξενη". Απών σήμερα από την 11άδα του ΠΑΟ θα είναι ο Στράτος Αποστολάκης που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Τη θέση του διεθνή αμυντικού, αναμένεται να πάρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Θέση διεκδικεί και ο Γιάννης Καλιτζάκης αντί του Γ. Σ. Γεωργιάδη. Πιθανή σύνθεση: Βάντσικ, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Χριστοδούλου, Γ. Σ. Γεωργιάδης ή Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μάρκος και Δώνης.

Ο Χρήστος Τερζανίδης, τεχνικός ηγέτης της μακεδονικής ομάδας, πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο: "Σίγουρα το μεγάλο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει. Δικαιούμαστε να ελπίζουμε στο θαύμα". Στη διάθεση του Τερζανίδη θα βρίσκονται οι Κωνσταντινίδης (εξέτισε την ποινή του), Μίιτς (αποθεραπεύτηκε). Θα λείψει όμως ο Βούλγαρος Πραματάροφ που είναι τιμωρημένος.

Και οι δυο αγώνες αρχίζουν στις 3.45μμ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεζέρβες για "φίλημα" (1996-05-09 00:00:00.0)
Η κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος (1996-04-28 00:00:00.0)
Θα γλιτώσει ο ΠΑΟ; (1996-03-10 00:00:00.0)
Νίκησε το ποδόσφαιρο! (1996-02-15 00:00:00.0)
Η ευκαιρία του Δαβίδ (1995-03-22 00:00:00.0)
Σύγκρουση στον αέρα (1995-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ