Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΣΚΑ Μ.
"Παραβιασμένα τα μπουκάλια"

Οπές σε μέγεθος σύριγγας είχαν τα μπουκάλια του νερού, καταγγέλλουν οι Ρώσοι

Από το αεροδρόμιο "Σερεμέτεβο" κατευθείαν σε νοσοκομείο της Μόσχας μεταφέρθηκαν οι πέντε παίκτες της ΤΣΣΚΑ, που νοσηλεύτηκαν στην Ελλάδα, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Σπορ Εξπρές", το οποίο υπογράφει ο απεσταλμένος της στην Αθήνα, Στανισλάβ Γκριντάσοφ, το νερό που δόθηκε στην ομάδα στο παιχνίδι της Τρίτης ήταν η αιτία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, ενώ η αποστολή της ΤΣΣΚΑ έχει πολλά παράπονα από τη φιλοξενία του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τον Στ. Γκριντάσοφ, ο Ν. Μοργκουνόφ που πρώτος χρησιμοποίησε ένα από τα μπουκάλια νερού, διαπίστωσε ότι το άνοιξε με πίεση, σαν να πρόκειται για ανθρακούχο νερό. Δεν έδωσε σημασία, αλλά όταν αργότερα διαισθάνθηκαν κάποια προβλήματα, διαπίστωσαν ότι στα καπάκια των μπουκαλιών υπήρχε μικρή οπή μεγέθους σύριγγας. Τέσσερα από αυτά τα μπουκάλια πήρε μαζί της η αποστολή, με στόχο την ανάλυση και τη λύση, αν υπάρχει, των ερωτημάτων που δημιουργήθηκαν. Οπως υπογραμμίζει, στόχος δεν είναι η επίρριψη ευθυνών στον Ολυμπιακό, ούτε η αμφισβήτηση του αποτελέσματος που είναι δεδομένο, αλλά η λύση του αινίγματος και η συλλογή εμπειριών για το μέλλον. "Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, ούτε να είναι κατηγορηματικός αν ευθύνεται ο Ολυμπιακός, ή κάποιος εχθρός του", τονίζει συγκεκριμένα.

Τα παράπονα για τη φιλοξενία έχουν να κάνουν με τη μεταφορά της αποστολής από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο με ταξί, καθώς το πούλμαν δεν έφτασε ποτέ, τη μη παραχώρηση του γηπέδου για δύο πρωινές προπονήσεις, όπως είχε ζητήσει ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, ενώ οι μπάλες που δίνονταν στην προπόνηση ήταν παλιές.

Πολλά από τα παράπονα των Ρώσων δε διατυπώθηκαν στην Αθήνα, αν και κατά την αναχώρηση ο Στ. Ερέμιν ήταν κατηγορηματικός ότι το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από το νερό της Τρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ