Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ
Στην Κύπρο τα "αστεράκια"

Θα είναι οι διάδοχοι του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα και της Κωνσταντινίδου; Στη Λευκωσία, πάντως, έχουν μαζευτεί εκατοντάδες καινούρια "αστεράκια" του ελληνικού μπάσκετ για την τελική φάση των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Λυκείου. Η διοργάνωση γίνεται στο Νησί της Αφροδίτης χάρη σε ένα μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι υπουργοί Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Σύμφωνα με αυτό, κάθε χρόνο η τελική φάση ενός από τα πρωταθλήματα λυκείων θα φιλοξενείται στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Το τρόπαιο στους τελικούς που αρχίζουν σήμερα διεκδικούν στα αγόρια το 12ο λύκειο Πειραιά, το ΕΠΛ Πατρών, το 4ο λύκειο Τρικάλων, το 5ο λύκειο Καβάλας, το λύκειο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, το 4ο λύκειο Λαμίας, το ΤΕΛ Υμηττού και η καλύτερη ομάδα από τα κυπριακά λύκεια.

Στα κορίτσια θα συναγωνιστούν για το χρυσό μετάλλιο το λύκειο Ελληνικού, το ΕΠΛ Αιγάλεω, το ΕΠΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, το λύκειο Γουμένισσας Κιλκίς, το 2ο λύκειο Τούμπας, το 4ο λύκειο Λαμίας, το ΤΕΛ Υμηττού και η πιο καλή ομάδα λυκείου της Κύπρου.

Οι φετινοί νικητές της διοργάνωσης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας από 14-21 Μάη στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα μπάσκετ που θα γίνει στο Σοπρός της Ουγγαρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ