Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φτηνές συκοφαντίες (2)

Από τη συκοφαντική μανία του συντάκτη της "Κ.Ε.", όμως, δε γλίτωσε και το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Κούβας. Οι 12.000 και πλέον αντιπρόσωποι, νεολαιίστικων και άλλων φορέων, από 132 χώρες, οι πολύμορφες και σημαντικές δραστηριότητες, που ξεδιπλώθηκαν για δυο περίπου βδομάδες στην Αβάνα, χαρακτηρίζονται ως μια "μάζωξη αριστερών, που με συνθήματα καταδίκασαν το εμπάργκο των Αμερικανών και απότισαν φόρο τιμής στον Τσε Γκεβάρα". Ενώ, σχετικά με τη μεγαλειώδη τελετή λήξης του Φεστιβάλ, προστίθεται: "ζητωκραύγαζαν για το Κάστρο, και δεν ήταν πολλοί Κουβανοί ανάμεσά τους".

Αν δεν το γνωρίζει ο συντάκτης της "Κ.Ε.", ανάμεσα στους χιλιάδες αντιπροσώπους ήταν και εκατοντάδες Ελληνες νεολαίοι. Νεολαίοι, που είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από κουβανικές οικογένειες και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινή ζωή και τον αγώνα αυτού του λαού. Ας ρωτήσει, λοιπόν, οποιονδήποτε από τους νέους αυτούς, για τις εντυπώσεις που αποκόμισε.

Ισως μπορέσει να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ αδίκησε έναν ολόκληρο λαό, που - στη συντριπτική του πλειοψηφία - παλεύει, με πείσμα και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της επανάστασής του και του αναφαίρετου δικαιώματός του, να καθορίζει αυτός την πορεία του και όχι ο όποιος Πρόεδρος των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ