Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φτηνές συκοφαντίες (1)

Με ένα εξόφθαλμα πολιτικά κατευθυνόμενο και κακεντρεχές κείμενο - αν και σε αθλητικές σελίδες - επέλεξε να επιτεθεί η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" στην Κουβανική Επανάσταση και τα αξιόλογα επιτεύγματά της. Αφορμή στάθηκε η επιστολή - αφιέρωση, που έστειλαν οι Κουβανοί αθλητές στίβου στον ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, σχετικά με τις πρόσφατες επιτυχίες τους στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Ετσι, εκτός από τα διάφορα, φτηνά σχόλια, σχετικά με την έκφραση συμπαράστασης και πηγαίας εκτίμησης στο σύμβολο της επανάστασης, που εκφράζουν οι Κουβανοί αθλητές, υπάρχουν ακόμη, διάσπαρτες στο κείμενο, επιδερμικού χαρακτήρα διαπιστώσεις και ρηχές αναλύσεις για τη σύγχρονη ζωή στην Κούβα. Οι σοβαρές κατακτήσεις του κουβανικού λαού αποσιωπώνται, ενώ παρουσιάζονται τα όποια - υπαρκτά ή ανύπαρκτα - προβλήματα, χωρίς να λέγεται το παραμικρό για τον 30χρονο αποκλεισμό του Νησιού της Επανάστασης από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Βέβαια, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, ο συντάκτης της "Κ.Ε." γνωρίζει το γεγονός αυτό. Γνωρίζει ακόμη - όπως και ο οποιοσδήποτε αναγνώστης εφημερίδων - το συστηματικό και πολύμορφο πόλεμο, που διεξάγει ενάντια στην Κούβα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και τις σοβαρές συνέπειες, που πληρώνει ακριβά ο κουβανικός λαός. Προτίμησε, όμως, να παρουσιάσει εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Οπως ακριβώς συμφέρει όλους όσοι πολεμούν την Κούβα και τον ηρωικό αγώνα του λαού της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ