Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΟΚΑΡ ΑΕ - ΝΙΣΣΑΝ
Σίγησαν οι μηχανές!

Πορεία στην Αθήνα και συγκέντρωση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι που "γεύονται την ελευθερία της αγοράς"

Οι εργαζόμενοι της "ΤΕΟΚΑΡ ΑΕ" (NISSAN),της μοναδικής αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, που βρίσκεται στο Βόλο,αντέδρασαν χτες στα δυο χρόνια αβεβαιότητας και υπολειτουργίας του εργοστασίου και κατέβηκαν στην Αθήνα.

Ο πρώτος σταθμός ήταν στα γραφεία του ιδιοκτήτη της εταιρίας, Θεοχαράκη,από τον οποίο ζήτησαν να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου. Δεύτερος σταθμός η Βουλή,όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κομμάτων και ζήτησαν να ενισχυθεί η επιχείρηση μέσω των κρατικών προμηθειών.

Για δυο περίπου χρόνια οι 400 εργαζόμενοι της ΤΕΟΚΑΡ βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η οποία διακόπτεται κατά διαστήματα για να βγουν μικρές παραγγελίες. Τον τελευταίο καιρό τα μηχανήματα έχουν σιγήσει εντελώς!

Από την πλευρά του εργοδότη δεν υπήρξαν δεσμεύσεις. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την παραγωγή ενός νέου μοντέλου αυτοκινήτου, αλλά δεν το κάνει. Πάντως, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων και με τον εργοδότη για να συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ και εργαζόμενος για πολλά χρόνια στην επιχείρηση, μίλησε στο "Ρ": "Οι εργαζόμενοι γεύονται την "ελευθερία" της αγοράς. Αλλο ένα τρανό παράδειγμα που η ντόπια παραγωγή εκτοπίζεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν μεταπράτες ανταγωνιστές. Είναι χρήσιμο που οι εργαζόμενοι βρίσκονται και αγωνίζονται σήμερα εδώ. Από τη μεριά της η ΓΣΕΕ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, πέρα από λόγια, για την προστασία του παραγωγικού ιστού της χώρας και της συγκεκριμένης βιομηχανίας, που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μια περιοχή που πλήττεται θανάσιμα από την αποβιομηχάνιση".

"Ηρθαμε για να ζητήσουμε να προτιμήσει το Δημόσιο - για την προμήθεια των αυτοκινήτων που χρειάζεται - τη μόνη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας - είπε στο "Ρ" ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Α. Τυλιγάδας - σήμερα κάναμε την πρώτη κίνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ