Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ
ψήφος στις ΠΚΣ

Η ενίσχυση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αγωνιστική πορεία αντίστασης φοιτητών και σπουδαστών

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από το πρωί ψηφίζουν για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων, για εκπροσώπους στα όργανα διοίκησης και για αντιπροσώπους στα πανσπουδαστικά τους συνέδρια.

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερη κρισιμότητα καθώς γίνεται σε μία περίοδο που η επίθεση ενάντια στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ αποκτά νέα χαρακτηριστικά. Στοχεύει πλέον στον πυρήνα της ίδιας της εκπαίδευσης και προωθείται με την πλήρη συναίνεση των κομμάτων του δικομματισμού και των συμπληρωμάτων του, που πρόθυμα υπακούουν στα σχετικά κελεύσματα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Ταυτόχρονα, όμως, οι φετινές εκλογές γίνονται στον απόηχο των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων και την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διεκδικούν αγωνιστικά τα αιτήματά τους. Η ενίσχυση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας,του αριστερού και αγωνιστικού πόλου στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, θα σημάνει, ανάμεσα στα άλλα, ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές αφουγκράζονται τα αγωνιστικά μηνύματα του λαού και βαδίζουν και αυτοί ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα.

Την ίδια στιγμή οι παρατάξεις του δικομματισμού και όσοι συναινούν με αυτές μετέτρεψαν τα αμφιθέατρα σε πασαρέλα εμφάνισης αρχηγών και δελφίνων θέλοντας έτσι να κρύψουν την απουσία τους όλη τη χρονιά από τους αγώνες των φοιτητών και των σπουδαστών.

Οι ΠΚΣ ζητούν με εμπιστοσύνη την ψήφο των φοιτητών και των σπουδαστών καλώντας τους να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα "να πάρουν θέση ενωμένοι στο δρόμο των αγώνων, να ψηφίσουν Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ