Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αποφασισμένοι να νικήσουν

Νέα πανελλαδική απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 το πρωί οι απεργοί της Αθήνας και του Πειραιά

Ξανά στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, οι οικοδόμοι,οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου, 24ωρη πανελλαδική απεργία,αποφασισμένοι με την ενότητα και την πάλη τους να κάμψουν την κυβερνητική αδιαλλαξία και να επιβάλουν άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Οι απεργοί της Αθήνας και του Πειραιά θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος,ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η όξυνση της ανεργίας, η συνεχής επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες πέτυχε ο κλάδος, έχουν οδηγήσει χιλιάδες οικοδόμους στην οικονομική εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Είναι χαρακτηριστικές οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης των οικοδόμων την 1η Μάρτη, όπου, ούτε λίγο - ούτε πολύ, δήλωσε αναρμόδιος για όλα!

Την προκλητική άρνηση της κυβέρνησης, έρχεται να συνοδεύσει η επίθεση και σε κλαδικές κατακτήσεις. Οι αιχμές εναντίον του νέου αντικειμενικού τρόπου ασφάλισης των οικοδόμων στις ιδιωτικές οικοδομές, που άφησε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την κατάργηση του οποίου ζητούν οι μεγαλοεργολάβοι, αποδείχνει και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

"Στην άρνηση και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, αντιπαραθέτουμε τη δική μας άρνηση να υποταχθούμε", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και προειδοποιεί πως "οι αγώνες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμισμό, μέχρι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις".

Οι οικοδόμοι παλεύουν και είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν: Αμεσα μέτρα για την κατοικία και την επιβίωση των ανέργων. Να γίνουν τα μεγάλα έργα με διαφάνεια και προγραμματισμό. Επαναφορά των προϋποθέσεων για την τακτική επιδότηση και το χειμερινό βοήθημα. Επαναφορά του ύψους της σύνταξης στα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και στα 60 γενικά, καθώς και ένταξη στα βαρέα όλων των ειδικοτήτων. Αποτελεσματικά μέτρα κατά της "μαύρης εργασίας". 7ωρο - 35ωρο με νόμο και ανθρώπινες αυξήσεις στην κλαδική σύμβαση. Οι οικοδόμοι απαιτούν από την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις απαιτήσεις των ευρωεργολάβων, για μεταφορά Ασιατών εργατών και αξιοποίησή τους κάτω από άθλιες συνθήκες στα μεγάλα έργα. Επίσης, όσον αφορά το Επικουρικό τους Ταμείο, απαιτούν την άμεση αναθεώρηση των παράνομα εκδοθέντων συνταξιοδοτικών αποφάσεων και την ένταξη του Ταμείου στο ΤΕΑΜ.

Πανεργατική απεργία στο Αγρίνιο

Το δρόμο του αγώνα επιλέγουν και οι εργαζόμενοι του Αγρινίου, ενάντια "στη φτώχεια, την ανεργία, τη λιτότητα". Με απόφαση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανεργατική απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Ζητάνε μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση του αντεργατικού ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου κ.ά.

Συλλαλητήριο στην Πάτρα

Να λειτουργήσει ενιαία ο όμιλος της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" υπό τονέλεγχο του ΟΑΕ και μέτρα ενάντια στην αποβιομηχάνιση, απαιτούν οιαπολυμένοι της Π - Π Πάτρας, που από κοινού με το Εργατικό Κέντρο τηςπόλης διοργανώνουν αύριο Πέμπτη παμπατραϊκό συλλαλητήριο. Στο συλλαλητήριοπου θα γίνει στις 7 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, θα συμμετέχουνκαι οι απολυμένοι της Π - Π Χαλκίδας, καθώς και οι εργαζόμενοι στα γραφείατης μητρικής εταιρίας στην Αθήνα, στα πλαίσια 24ωρης απεργίας πουπραγματοποιούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ