Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέφτουν οι μάσκες στην ΟΜΕ-ΟΤΕ

Πρόεδρος και γραμματέας υπογράφουν μόνοι τους δυσμενείς συμβάσεις, ενώ συνδικαλιστές μετέχουν, με αμοιβή, σε επιτροπές που ετοιμάζουν το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση

Πέφτουν για τα καλά οι μάσκες των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ και εκείνο που πλέον αναδεικνύεται είναι η σπουδή τους να προωθήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης του Οργανισμού, παρακάμπτοντας ακόμα και τα προσχήματα. Ετσι, με πρωτοβουλία... τους ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, χωρίς προηγούμενη απόφαση της διοίκησης, έφτασαν να υπογράψουν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας! Με την πρώτη ανατρέπονται διατάξεις προηγούμενης ειδικής συλλογικής σύμβασης, και αντικαθίσταται το Συμβούλιο Προσωπικού από τον Διευθυντή Προσωπικού! Ακυρώνεται, δηλαδή, ένα συλλογικό όργανο και, μαζί του, ο ελάχιστος ρόλος που μπορούσαν να παίξουν οι εργαζόμενοι σε ζητήματα πολιτικής προσωπικού. Με τη δεύτερη συμφωνία ικανοποιούνται πάραυτα οι απαιτήσεις του Γενικού Διευθυντή για πρόσληψη "ημετέρων" (10 τον αριθμό) με παχυλούς μισθούς, αλλά - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες - και ορισμένων διευθυντών που επιδίωκαν την επιστροφή τους στον ΟΤΕ, μετά την υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους.

Εκτός από τα παραπάνω, το πέρασμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, χωρίς κραδασμούς και αντιδράσεις, προϋποθέτει και ένα παζάρι συναλλαγών, στο οποίο εμπλέκονται και άλλοι. Αναφερόμαστε σε κείνους τους συνδικαλιστές - προέρχονται 3 από ΠΑΣΚΕ και 1 από το "ΣΥΝ" - που όρισε η ΟΜΕ - ΟΤΕ σαν παρατηρητές στην επιτροπή της Διοίκησης για τον καθορισμό των κατευθύνσεων τροποποίησης του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, για να εξυπηρετήσουν - υποτίθεται - τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι άξονες στους οποίους κατέληξε αυτή η επιτροπή ανατρέπουν, στην ουσία, θεμελιακά δικαιώματα των εργαζομένων του Οργανισμού, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίησή του.Ετσι, δικαιολογείται και η πρωτοφανής απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΤΕ να "ευχαριστήσει" τους ανωτέρω συνδικαλιστές, δίνοντάς τους αμοιβές που κυμαίνονται από 223 έως 266 χιλιάδες δραχμές.

Δεν είναι, όμως, οι μόνοι που πήραν "δώρα" ανάλογα των υπηρεσιών τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν ξέχασε και αυτούς που εργάστηκαν σκληρά υπό τη σκέπη του Γενικού Διευθυντή, Γ. Σκαρπέλη (πρώην εργατικού εκπροσώπου στη διοίκηση και στελέχους της ΠΑΣΚΕ) για "την υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης μετοχοποίησης του ΟΤΕ"! Πάλι "συμπτωματικά" αρκετοί από αυτούς που πήραν ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου, είναι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ