Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φωνή αγωνίας από την Πάτρα

Συγκέντρωση και πορεία, με αίτημα την επαναλειτουργία της Π - Π και της "Χαρτοποιίας Λαδόπουλου". Ο ΟΑΕ κρατά στα συρτάρια του μήνυση κατά του Παπαθανασίου

Εκατοντάδες απολυμένοι και εργαζόμενοι της Πάτρας πήραν χτες μέρος στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και σε πορεία που ακολούθησε στη Νομαρχία, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Απαίτησαν να επαναλειτουργήσει η "Πειραϊκή Πατραϊκή" και η "Χαρτοποιία του Λαδόπουλου", να παρθούν γενικότερα μέτρα ανακούφισης από την ανεργία και ανακοπής της αποβιομηχάνισης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πρωτόπαππας, καθώς και εκπρόσωπος των απολυμένων της Π - Π.

Στο μεταξύ, στο συρτάρι του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων παραμένει επί ένα μήνα περίπου μήνυση που έχουν συντάξει οι εκκαθαριστές της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" εναντίον του επιχειρηματία Παπαθανασίου,ο οποίος εγκατέλειψε το εργοστάσιο ΓΑΒΡΙΗΛ της Π - Π, αφού πρώτα το καταλήστευσε!

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση κρατείται με εντολή του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας, Χρήστου Ροκόφυλλου,επειδή εκφράζονται φόβοι ότι θα αποκαλυφθούν και οι τεράστιες ευθύνες αρκετών στελεχών του ΟΑΕ για την υπόθεση πώλησης του εργοστασίου! Ερωτηματικά προκαλεί ακόμα και το γεγονός ότι - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες - ο Οργανισμός και ο Παπαθανασίου, αν και αντίδικοι, έχουν τον ίδιο νομικό σύμβουλο, τον κ. Καλατζή!

Ο Παπαθανασίου - υπενθυμίζεται - εκμεταλλεύτηκε επί δύο χρόνια το εργοστάσιο, έναντι μιας προκαταβολής 350 εκατομμυρίων δραχμών. Ξεκοκάλισε τα αποθέματά της, αξίας 2,5 δισ. δραχμών και τελικά την εγκατέλειψε καταχρεωμένη, πετώντας στο δρόμο τους 360 εργαζόμενους! Εκτός αυτών κατέθεσε και μήνυση εναντίον του ΟΑΕ, ζητώντας να του επιστραφεί η προκαταβολή που κατέθεσε! Μία από τις ευθύνες που καταλογίζεται στη διοίκηση του ΟΑΕ είναι ότι παραβίασε το συμβόλαιο μεταβίβασης της επιχείρησης, το οποίο όριζε ότι σε περίπτωση που ο αγοραστής δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, ακυρώνεται η πώληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ