Κυριακή 16 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι μπορεί να περιμένει ο δικαιούχος

Τι ισχύει προς το παρόν για τα προγράμματα της Εστίας και τον τρόπο διανομής, που δυστυχώς δε διαφωτίζουν πλήρως τους ενδιαφερόμενους, αφού ο Οργανισμός θα αποφασίσει συγκεκριμένα αργότερα...

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας, θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση του Οργανισμού για να παραλάβουν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού, αλλά και τις άλλες παροχές.

Οπως κάθε χρόνο, τα προγράμματα της Εστίας αφορούν, εκτός από τον τουρισμό και τις εκδρομές, και την ψυχαγωγία. Το πρόγραμμα του θεάτρου έχει ήδη αρχίσει και σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού μένουν άλλες 130 χιλ. περίπου εισιτήρια για 56 θέατρα στην περιοχή της Αττικής.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η απογραφή των δικαιούχων του Οργανισμού, που τα προηγούμενα δυο χρόνια δεν έχουν πάρει κάποια παροχή και ειδικότερα δεν έχουν αξιοποιήσει τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών, τα οποία συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η Εστία θα ανακοινώσει - μόλις τελειώσει η απογραφή - στους δικαιούχους τον τρόπο που θα γίνει η διανομή, ποιοι θα πάρουν δελτία και για ποια παροχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει η προτεραιότητα - όπως τα προηγούμενα χρόνια - για την παραλαβή των δελτίων, αλλά γίνεται επιλογή από την Εστία με βάση "κοινωνικά κριτήρια", εφόσον οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από τα δελτία που έχουν εκδοθεί, κάτι που είναι σίγουρο.

Ενα καινούριο πρόγραμμα της Εστίας είναι η προσφορά βιβλίων.Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της προέδρου τον περασμένο Γενάρη, θα εκδοθούν 200 χιλ. δελτία, αξίας 540 εκ. δραχμών.Το κάθε δελτίο θα αντιστοιχεί σε 2.600 δραχμές συν το ΦΠΑ,ενώ θα ισχύει και έκπτωση 10% επί της τιμής για τις περιπτώσεις που η αξία του βιβλίου που θα επιλέξει ο δικαιούχος είναι μεγαλύτερη. Τα δελτία θα δίνονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας του δικαιούχου, δηλαδή η τριμελής οικογένεια θα πάρει τρία δελτία κ. ο. κ.

Τον περασμένο Γενάρη ο υπουργός Εργασίας Ι. Σκουλαρίκης και η πρόεδρος της Εργατικής Εστίας Ι. Ζερβάκη παρουσίασαν αλλαγές στον τρόπο διανομής των δελτίων του Οργανισμού.

Βασικός στόχος η δημιουργία μητρώου δικαιούχων,έτσι ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να ελέγχει τον τρόπο διανομής των δελτίων, μια προσπάθεια για "αθόρυβη" διανομή, που οι υπεύθυνοι του Οργανισμού ισχυρίζονται πως θα εξασφαλίζει την εξάλειψη οποιασδήποτε "ουράς" έξω από τα κέντρα διανομής.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα ταλαιπωρηθούν οι χιλιάδες δικαιούχοι έξω από τα κέντρα, παρουσιάζοντας εκείνη την άθλια κατάσταση, όπου ηλικιωμένοι άνθρωποι υπέφεραν "για μια θέση στον ήλιο". Από την άλλη οι δικαιούχοι δε θα γνωρίζουν αν και ποια παροχή του Οργανισμού θα πάρουν. Η επιλογή θα γίνει με στόχο τη "δικαιοσύνη". Το κατά πόσο ο "στόχος" θα γίνει και πραγματικότητα, είναι κάτι που σύντομα θα κριθεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ