Τετάρτη 19 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι επιλογές του Ε. Βενιζέλου

Τίποτα το καλό για το νομοσχέδιο περί ΜΜΕ που καιρό τώρα μαγειρεύει ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Ε. Βενιζέλου, δεν προοιωνίζεται η χτεσινή απρόκλητη επιθετικότητά του απέναντι στον εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ (Ν. Κιάος) κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με χαρακτηριστική υπεροψία θεωρεί ως θέσφατο και μη επιδεχόμενο κριτικής το νομοθετικό κατασκεύασμά του και μάλιστα θέτει στο στόχαστρο όποιον αρθρώνει κριτική άποψη και το αμφισβητεί. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να θεωρήσει την όποια αμφισβήτηση στο νομοσχέδιο ως "μεροληπτική διάκριση σε βάρος του" (! ). Επιπλέον απαγόρευσε στον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να υποβάλλει ερωτήσεις με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και του υπενθύμισε με απαράδεκτους υπαινιγμούς ότι "εδώ σας έχει στείλει η εφημερίδα σας και η κρατική ραδιοφωνία". Ασυγκράτητος κατέληξε: "Πηγαίνετε τώρα στο σωματείο σας και βάλτε τους να κάνουν μια απεργία σε βάρος της ΕΡΤ" (! ).

Πολύ φοβόμαστε ότι η στάση αυτή του υπουργού Τύπου υποδηλώνει ότι ήδη έχει κάνει τις επιλογές του υπέρ των αφεντικών των ΜΜΕ και από την άποψη αυτή δημιουργεί κλίμα ασφυκτικής πίεσης σε βάρος των δημοσιογράφων, ώστε να προλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ