Τετάρτη 19 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αταξία και "τάξη"

Πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - και, κυρίως, τα λεγόμενα "δημοκρατικά" - δείχνουν να πιστεύουν ότι, με τον κ. Βαλυράκη υπουργό Δημόσιας Τάξης, θα έχουμε θεαματική στροφή προς το αστυνομικό κράτος, ότι θα δοθεί έμφαση στον αυταρχισμό και στην καταστολή και ότι θα ταλαιπωρηθούν αρκετές λαϊκές ελευθερίες.

Και φέρνουν, ως ενισχυτική των "φόβων" τους και ως παράδειγμα, την πρόσφατη δήλωση του κ. Βαλυράκη στη Βουλή ότι, "οι συνταξιούχοι προκάλεσαν τα ΜΑΤ" και ότι "η χρήση δακρυγόνων υπήρξε η ηπιότερη δυνατή αντίδραση της Αστυνομίας". Και φέρνουν, ακόμη, ως επικουρικό παράδειγμα, τις προχτεσινές ερωτοτροπίες του με την ιδέα της αποδυνάμωσης και κηδεμόνευσης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Φυσικά, αυτά τα ΜΜΕ, αδικούν και τον κ. Βαλυράκη και τη νοημοσύνη του Λαού, - ενώ συγχρόνως κρύβουν συστηματικά από την κοινή γνώμη τον κυρίως υπεύθυνο αυτής της διαφαινομένης στροφής στην καταστολή.

Δηλαδή, αυτά τα ΜΜΕ θέλουν να λησμονούν μια αυταπόδεικτη αλήθεια: Οταν, πριν από έναν περίπου μήνα, υπήρξε πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, - και ειδικά, αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ΜΑΤ εναντίον τους ή όχι - ο μεν, τότε, υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παπαθεμελής απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης, ο δε πρωθυπουργός (μετά ταύτα) έλαβε τις εξής δυο αποφάσεις:

1. "Παραίτησε" τον εγνωσμένως μετριοπαθή υπουργό του, - με τρόπο, μάλιστα άκομψο και σφόδρα απάδοντα στα κοινοβουλευτικά ήθη. Και,

2. Τοποθέτησε στη θέση του - υπουργοποιώντας τον - τον αρειμάνιο και "σκληρό" κ. Βαλυράκη, μέχρι τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης.

Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου τιμώρησε την πολιτική της μετριοπάθειας και επιβράβευσε την πολιτική της καταστολής.

Και η επιλογή αυτή υπογραμμίζει, ότι η Κυβέρνησή του επιθυμεί να εγκαταλειφθεί η πολιτική της μετριοπάθειας και να υπάρξει σαφέστατη στροφή στον αυταρχισμό και στη σκληρή αντιμετώπιση της επερχόμενης χιονοστιβάδας των κοινωνικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Είναι φανερό, ότι η Κυβέρνηση προετοιμάζεται πολιτικά για να επιβάλει, δήθεν, "την τάξη", - ενώ κύριος στόχος της είναι να χτυπήσει τις διαμαρτυρίες, τις κινητοποιήσεις, τις στάσεις εργασίας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια, - δηλαδή τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Γι' αυτό, άλλωστε, δεν έδωσε εντολή στην Αστυνομία να περιφρουρήσει την Ανωτάτη Εμπορική και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει κάθε ταραξία.Διότι ήθελε και τα έκτροπα και τους εμπρησμούς και τις καταστροφές, για να τρομάξει τους "νοικοκυραίους" και να εξασφαλίσει τη συναίνεση ή την ανοχή τους στο αστυνομικό κράτος που ετοιμάζει!

Αν, όμως, είναι σαφείς οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για στροφή στην καταστολή (με τις ευλογίες συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης), ακόμη πιο σαφείς είναι οι στόχοι της Κυβέρνησης.

Θέλει να "μαντρώσει" τους φοιτητές και τους σπουδαστές, που πάντα δίνουν το έναυσμα των κινητοποιήσεων και πάντα αποτελούν τη μαγιά των κοινωνικών αγώνων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Θέλει να καταπτοήσει τους εργαζόμενους και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μουδιάσει ή και να παραλύσει το ανερχόμενο διεκδικητικό κίνημά τους.

Θέλει να χτυπήσει τις άτυπες, αλλά ουσιαστικές εκπροσωπήσεις των εργαζομένων - τις Συντονιστικές Επιτροπές - οι οποίες δημιουργούνται μέσα στους αγώνες και οι οποίες αχρηστεύουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Θέλει να ξαναστήσει στα πόδια του τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που κατατροπώθηκε και γελοιοποιήθηκε από τις τελευταίες κινητοποιήσεις...

Ολα αυτά δεν τα βλέπουν, τάχα, τα λεγόμενα "δημοκρατικά" ΜΜΕ; Αν τα βλέπουν, γιατί επικεντρώνουν τα πυρά τους στον άσχετο κ. Βαλυράκη; Κι αν δεν τα βλέπουν, τι υπηρεσία προσφέρουν στο κοινό τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ