Τετάρτη 26 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ: Ζητήματα που σχετίζονται με την εποπτεία των παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και των τραπεζοασφαλιστικών ομίλων, με την ερμηνεία της δεύτερης τραπεζικής οδηγίας, καθώς και με την προώθηση κοινοτικής οδηγίας για την εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων, πρόκειται να συζητηθούν στη συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Τραπεζικού Ελέγχου της Τραπεζικής Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Στις εργασίες των δύο επιτροπών, που θα γίνουν στις 28 και 29 Απρίλη στον "Αστέρα" της Βουλιαγμένης, θα προεδρεύσουν ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Ι. Μάνος και ο γενικός γραμματέας της Τραπεζικής Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ν. Bcemcke.Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, το παραπάνω γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη η δυναμική παρουσία της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, που διαμορφώνει τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος, σε μία περίοδο συνεχών εξελίξεων, τόσο στα ζητήματα της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ) όσο και σε άλλα ζητήματα, όπως οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη Νομική Επιτροπή συμμετέχουν οι νομικοί σύμβουλοι των Ενώσεων Τραπεζών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ στην Επιτροπή Τραπεζικού Ελέγχου ανώτατα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών.

ΜΕΤΡΟ: Σε αύξηση της υποστήριξης υπέρ της επέκτασης του μετρό της Αθήνας κατά 105 εκατ. ECU (31,8 δισ. δραχμές) προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), χρηματοπιστωτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την παραπάνω αύξηση το συνολικό ύψος της ενίσχυσης της ΕΤΕπ για το έργο αυτό θα ανέλθει σε 315 εκατ. ECU (95,4 δισ. δραχμές). Η συγκεκριμένη σύμβαση θα υπογραφεί την Παρασκευή 28 Απρίλη, στο γραφείο της ΕΤΕπ στην Αθήνα, από τον Π. Γεννηματά, αντιπρόεδρο της Τράπεζας και τον Λ. Κίκηρα πρόεδρο της "Αττικό Μετρό ΑΕ".

ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Στην έκδοση ενδεικτικού οδηγού επιχειρήσεων με εξαγωγικές δραστηριότητες αποφάσισε να προχωρήσει η εκδοτική εταιρία EXODOS PUBLICITAS, η οποία συμπλήρωσε δύο χρόνια δραστηριότητας στον τομέα της ενημέρωσης και πληροφόρησης στο χώρο της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, με την έκδοση και διανομή του περιοδικού ERMIS. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά από μεγάλη ζήτηση και παρότρυνση από τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της Ρωσίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόκειται επίσης να δοθούν από 1.000 αντίτυπα στα εμπορικά τμήματα των δύο πρεσβειών, ελληνικής στη Μόσχα και ρωσικής στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ