Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η έρευνα για τον ύποπτο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Αφαντος παραμένει ακόμα ο δεύτερος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο ομοσπονδιακό κτίριο "Αλφρεντ Μάρεϊ" της Οκλαχόμα. Οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα κτίρια και καταστήματα της λεωφόρου Ιντερστέιτ 35, που ενώνει την Οκλαχόμα με την πόλη Τζάνξιον Σίτι του Κάνσας, όπου και νοικιάστηκε το φορτηγό που πιστεύεται ότι μετέφερε την τραγική βόμβα. Ο Τίμοθι Μακ Βέιν κρατά επίμονα το στόμα του κλειστό και ο δημόσιος κατήγορος, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναγκάστηκε να αναφερθεί στις καταθέσεις των αδελφών Νίκολς. Οσο οι ανακρίσεις συνεχίζονται, ο κατάλογος των θυμάτων αυξάνει. Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 110, ενώ αγνοούνται ακόμα 100 άνθρωποι.

"Κάτι σημαντικό πρόκειται να γίνει", είχε εκμυστηρευτεί στους φίλους του, Τέρι και Τζέιμς Νίκολς, ο Τίμοθι Μακ Βέιν στις 16 Απρίλη, ενώ τον μετέφεραν από την Οκλαχόμα στο σπίτι του. Αυτό ισχυρίστηκε ο δημόσιος κατήγορος, Ράντι Ράτμπουν, κατά τη διάρκεια της χτεσινής ακροαματικής διαδικασίας. Ο Ράτμπουν επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο Μακ Βέιν φέρεται στις αστυνομικές αρχές σαν αιχμάλωτος πολέμου και ότι όλες οι υπάρχουσες πληροφορίες έχουν δοθεί από τους αδελφούς Νίκολς. Ο κατήγορος δήλωσε, δε, ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας που έγινε στο σπίτι των Νίκολς βρέθηκαν 33 όπλα και ουσίες που μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή μιας βόμβας 2.200 κιλών (αυτή δηλαδή που έπληξε το ομοσπονδιακό κτίριο της Οκλαχόμα).

Ολο και πιο δύσκολο γίνεται το έργο των σωστικών συνεργείων, καθώς στην πόλη της Οκλαχόμα οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν από χτες κάνουν ακόμα πιο πιθανή την κατάρρευση του κτιρίου ενώ, χτες, ένας πράκτορας του FBI και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ο κατάλογος των θυμάτων αναμένεται να λήξει στους 210, καθώς οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ανάμεσα στους 100 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμα είναι μηδαμινές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ