Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑΣ
Υπόθεση αξιοπιστίας

"Τον κίνδυνο να χαθεί κάθε αξιοπιστία, τόσο των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όσο και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αν και πάλι επιδειχτεί η γνωστή ανοχή στις προκλητικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία", επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική Νομική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

"Η προκλητική στάση της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της ανοχής που έχει επιδείξει το Συμβούλιο της Ευρώπης επί σειρά ετών προς την Τουρκία, παρά τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη γενοκτονία των Κούρδων, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ", τόνισε ο Στρ. Κόρακας.

"Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι αδύνατο να αναφερθεί κανείς στον όρο Κούρδος ή στα δικαιώματα των Κούρδων", συνέχισε ο Ελληνας βουλευτής, αναφέροντας ως παράδειγμα την καταδίκη του συγγραφέα Ισμαήλ Μπεσιχτσί σε...158 χρόνια φυλάκισης, επειδή έγραψε βιβλία για το κουρδικό ζήτημα.

"Η φιλολογία περί τρομοκρατίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Στρ. Κόρακας, "αποσκοπεί στην κάλυψη της τουρκικής κρατικής τρομοκρατίας ενάντια στον τουρκικό και κουρδικό λαό. Το ΡΚΚ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση, όπως έχουν χαρακτηριστεί όλα τα απελευθερωτικά κινήματα, όπως π.χ. της Ελλάδας ενάντια στους ναζί, της Ισπανίας ενάντια στον φασισμό κτλ.".

Μιλώντας στο "Ρ" μετά την υπερψήφιση της απόφασης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόταση αναστολής των δικαιωμάτων εκπροσώπησης της Τουρκίας στο διεθνή αυτό οργανισμό προς το Συμβούλιο Υπουργών, ο Στρ. Κόρακας χαρακτήρισε την απόφαση "θετικό βήμα", αν και κατήγγειλε το συμβιβασμό για την απάλυνση του τελικού κειμένου της απόφασης, τον οποίο δέχτηκαν οι σοσιαλδημοκράτες, προκειμένου να κερδίσουν την υποστήριξη και των συντηρητικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ