Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανακόπηκε η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής

Το Φλεβάρη μειώθηκε 0,2%

Την κατιούσα ξαναπήρε η βιομηχανική παραγωγή, μετά την ισχνή αύξηση που παρουσίασε το 1994, καθώς το Φλεβάρη του 1995 σημείωσε πτώση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ που ανακοινώθηκαν χτες, φέτος το Φλεβάρη, συγκριτικά με πέρσι, η παραγωγή στη μεταποιητική βιομηχανία μειώθηκε κατά 0,2%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, το Φλεβάρη του 1995, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα:

  • Ο γενικός δείκτης του όγκου παραγωγής (ορυχεία, μεταποίηση και ηλεκτρισμό - φωταέριο), αυξήθηκε κατά 1,6%.
  • Ο δείκτης του όγκου παραγωγής στη μεταποιητική βιομηχανία, παρουσίασε μείωση κατά 0,2%.Η μείωση αυτή, επηρεάστηκε από την πτωτική εξέλιξη της παραγωγής στους κλάδους ποτών, υφαντικών ειδών, δέρματος, προϊόντων από ελαστική και πλαστική ύλη και ηλεκτρικών μηχανών, συσκευών κλπ.
  • Η παραγωγή στους κλάδους ηλεκτρισμού - φωταερίου, αυξήθηκε κατά 4,9%.

Είναι εμφανές από τα παραπάνω στοιχεία, που προαναγγέλλουν τη για 6η συνεχή χρονιά συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, ότι ούτε το 1995 θα έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη της ελληνικής βιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πορείας του μέσου όρου των παραπάνω δεικτών κατά την περίοδο Γενάρη - Φλεβάρη 1995 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο του έτους 1994, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο γενικός δείκτης παραγωγής (ορυχείων - βιομηχανίας και ηλεκτρισμού - αερίου πόλης) αυξήθηκε 2,7%,που οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής στα ορυχεία κατά3,2%,στη μεταποιητική βομηχανία κατά 1,9% και στον ηλεκτρισμό - φωταέριο κατά 7,6%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο όγκος της παραγωγής στη μεταποίηση φέτος το Φλεβάρη, είναι μειωμένος κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα επίπεδα του 1980 καθώς στους 15 από τους 25 κλάδους της βιομηχανίας, η παραγωγή παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 1980.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ