Κυριακή 30 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

- Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΒΑΡΗΣ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,σε συνελεύσεις που πραγματοποίησαν, ενέκριναν ψηφίσματα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, απαιτώντας:

  • Να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση το Σχέδιο Νόμου της Οικουμενικής Κυβέρνησης, συμπληρωμένο με τις τροπολογίες των Αντιστασιακών Οργανώσεων.
  • Να γίνει πλήρης υλική και ηθική αποκατάσταση των αντιστασιακών και να επαναχορηγηθούν οι συντάξεις των αγροτών και αναπήρων, που αφαιρέθηκαν.
  • Να επαναλειτουργήσουν οι Επιτροπές Κρίσης και να επανασυζητηθούν οι απορριφθείσες αιτήσεις αναπήρων και θυμάτων της ΕΑ και του Εμφυλίου.
  • Να απαιτηθούν και καταβληθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις και τα δάνεια των Γερμανών κατακτητών, που ανέρχονται σε πολλά τρισεκατομμύρια.
  • Να επεκταθούν τα ευεργετήματα των Ν. 971/49 και Ν. 179/69, που αφορούν τους ταγματασφαλίτες και στους αγωνιστές της ΕΑΜικής ΕΑ.
  • Να εισαχθεί στα σχολεία η διδασκαλία της αληθινής ιστορίας της ΕΑ. Καταδικάζουν: Την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους. Την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και, τέλος, την απουσία της Ελλάδας από τις εκδηλώσεις στο Αουσβιτς, στην ιερή μνήμη των νεκρών των γερμανικών στρατοπέδων.

- Επίσης, ο αντιστασιακός ΚΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ από την Εγκλουβή Λευκάδας, εκπροσωπώντας τους συγχωριανούς του, έστειλε διαμαρτυρία για τον εμπαιγμό που γίνεται από την κυβέρνηση σε βάρος τους, με τη μη επαναχορήγηση των συντάξεών τους. Δηλώνουν δε, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ