Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής φιλίας στον Τσεσμέ

Συνεχίζεται στον Τσεσμέ της Τουρκίας, στα μικρασιατικά παράλια απέναντι από τη Χίο, η βδομάδα εκδηλώσεων ελληνοτουρκικής φιλίας που ξεκίνησε το Σάββατο με προβολές ελληνικών και τουρκικών ταινιών, εκθέσεις έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, εκθέσεις ελληνικών βιβλίων που έχουν εκδοθεί στην τουρκική γλώσσα και ειδικές αφιερωματικές αναφορές σε Ελληνες λογοτέχνες και ποιητές με κορυφαίο το σχετικό αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Τσεσμέ σε μια προσπάθεια παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τουρκίας στη δημιουργία κλίματος φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η παρέμβαση αυτή έχει πάρει και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς ο δήμαρχος του Τσεσμέ Νουρί Ερτάν - πρόσκειται στο κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού Μ. Γιλμάζ - στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων κατήγγειλε τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Ετσεβίτ, γιατί με τις γνωστές θέσεις του δυναμιτίζει το καλό κλίμα μεταξύ των χωρών. Οποιος, είπε, θέλει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στην ουσία δρα ως υπάλληλος των πολυεθνικών όπλων, των Αμερικάνων και του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ