Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ανυπότακτος "Δον Ζουάν"

Οι προθέσεις και οι στόχοι που τέθηκαν πριν από τρία χρόνια, με το ξεκίνημα του 1ου "Διεθνούς Συμποσίου" και των παράλληλων παραστάσεων, κέρδισαν την ανταπόκριση του κοινού και το "εισιτήριο" της συνέχειας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Αθηνών,με πρόεδρο τον καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη,οργανώνει το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: "Η μοχθηρία του γέλιου" (19-20-21 Σεπτεμβρίου), στο πλαίσιο του οποίου θα ανέβει και η παράσταση "Δον Ζουάν" του Μολιέρου.

Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά (εκτός Τετάρτης), στις 9μ.μ., από αύριο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου,στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα.Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Νικολαϊδη,ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε τον ήρωα του Μολιέρου "ένα ατίθασο άλογο που καλπάζει μέσα από τις ελευθεριάζουσες ιδέες του".Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Αγνής Ντούτση και η χορογραφία τηςΕφης Καράκωστα.Η παράσταση υποστηρίζεται από τη ζωντανή μουσική του "Ντον Τζοβάννι" του Μότσαρτ,που θα ερμηνεύσει στο πιάνο η Χριστίνα Πλατανιά,μαζί με εικοσαμελή χορωδία. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Κέντρος, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Καμπερίδης, Γιώργος Ζιώβας, Αντώνης Πάλλης, Ελένη Φίλιππα, Εύα Καμινάρη, Νίκος Ζορμπάς, Μιχάλης Ελληνας.

Στο συμπόσιο, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΤ-1,συμμετέχουν: Θ. Πελεγρίνης, Γ. Ξανθούλης, Γ. Γιατρομανωλάκης, Κ. Γεωργουσόπουλος, Φ. Γερμανός, Στάθης, Α. Μπακοπούλου - Χολς και πολλοί ξένοι προσκεκλημένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ