Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος στο "τιμόνι" της Λυρικής

Ο καταξιωμένος Ελληνας μουσουργός, ο Περικλής Κούκος αναλαμβάνει το τιμόνι της Λυρικής Σκηνής. Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, ο Π. Κούκος διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ και πολύ σύντομα θα αναλάβει τα καθήκοντά του, ενόψει της έναρξης της νέας καλλιτεχνικής περιόδου (η τελετή της εγκατάστασής του θα γίνει στις 3/9). Η επιλογή για τη θέση, που μέχρι τις αρχές Ιουλίου κατείχε ο Αλκης Μπαλτάς, ο οποίος αποπέμφθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, έγινε μεταξύ των καλλιτεχνών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Εκτός από τον Π. Κούκο, υποψηφιότητα έθεσαν οι Τζον Μοδινός, Βασίλης Φακίτσας και Ελί Μπανκχάλτερ (πρώην διευθυντής της Οπερας Μασσαλίας), ενώ ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ο αρχιμουσικός Αντζελο Καβαλάρο.

"Χαίρομαι γιατί στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναλαμβάνει ένας προικισμένος και δυναμικός νέος μουσουργός, γνωστός για το μουσικό του έργο και την καλλιτεχνική του δραστηριότητα", σημειώνεται σε δήλωση του υπουργού Πολιτισμού. Αναφέρεται, επίσης, ότι στην κρίση του "βάρυνε το γεγονός ότι ο κ. Κούκος είναι νέος αλλά ήδη καταξιωμένος καλλιτέχνης, που γνωρίζει όλο το φάσμα των μουσικών πραγμάτων και τη λειτουργία του λυρικού θεάτρου, συνόδευσε δε την υποψηφιότητά του με πολλές γόνιμες ιδέες για το μέλλον της Λυρικής".

Επειδή, όμως, και οι πιο γόνιμες ιδέες απαιτούν "λίπασμα", για να ανθίσουν, ας ελπίσουμε ότι η Λυρική θα βρει την απαιτούμενη στήριξη από το ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ