Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική "ευωχία"
  • "Πουλιά" είναι και πετούν και τιτιβίζουν. "Πουλιά" και τσιμπολογάνε... αν στον "κόσμο" τους εισβάλλουν άνθρωποι. Αν όμως βρεθεί ένας μεγάλος ποιητής και πλάσει δυο "εισβολείς" που, με την ελπίδα ο ένας (σα να λέμε Ευελπίδης) και κυρίως με την πειθώ ο άλλος (σα να λέμεΠεισθέταιρος), μεταμορφώσουν τα "πουλιά" σε "στρατιώτες" και "οικοδόμους" μιας αλλιώτικης από τη σημερινή πολιτείας, μιας ισοπολιτείας, που θα αποκαλύψει και θα αχρηστέψει όλους τους μπαγαπόντηδες που κυβερνούν και λυμαίνονται τους πολίτες, τότε η "ουτοπία" θα γίνει πραγματικότητα.

Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα... πάντως, πολίτες της Πετρούπολης,των γειτονικών της δήμων - και όχι μόνο - μη χάσετε το μήνυμα των αριστοφανικών "Ορνίθων",στο όμορφο "Θέατρο Πέτρας",αύριο (9μ.μ.), στα πλαίσια του Φεστιβάλ του δήμου Πετρούπολης,μέσα από την ιστορική και πολλαπλά ευφρόσυνη παράσταση του "Θεάτρου Τέχνης".Με τον αριστοφανικότερο των σύγχρονων ηθοποιών μας, τον Θύμιο Καρακατσάνη μοναδικά απολαυστικό Πεισθέταιρο, σε μια παράσταση σπάνια "ευωχία" λόγου, μουσικής, χορού, σκηνικών και κοστουμιών και πολύ γέλιου, με τη σκηνοθετική φροντίδα των Γιώργου Λαζάνη - Μίμη Κουγιουμτζή και με ένα σύνολο καλών ερμηνευτών. Και με φθηνότατο εισιτήριο (3.000 δρχ. και 2.000 φοιτητικό).

  • Την αριστοφανική "Λυσιστράτη" θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο,σήμερα (9μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη",στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα.Η "Λυσιστράτη" ανεβαίνει σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη,σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Ελένη Γερασιμίδου, Χρύσα Ρώπα, Μιράντα Ζαφειροπούλου κ.ά.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βύρωνα,στο "Μελίνα Μερκούρη" ο Σεπτέμβρης (1/9) αρχίζει με τη "Μήδεια" του Ευριπίδη,από το Εθνικό Θέατρο,σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά,σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος κ. ά.

  • Τη Δευτέρα αρχίζουν τα "Ταύρεια '97",οι εκδηλώσεις του Δήμου Ταύρου.Η μαγεία των μακρινών και μυστηριακών παραδόσεων των θιβετιανών περιοχών, θα ζωντανέψει στη χώρα μας από το φημισμένο διεθνώς θιβετιανό μουσικοθεατρικοχορευτικό σύνολο από τη ΛΔ Κίνας,στην πλατεία "Εθνικής Αντιστάσεως" στον Ταύρο, όπου πραγματοποιούνται όλες οι εκδηλώσεις του δήμου. Το μουσικοχορευτικό σύνολο θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη μοναδική ευκαιρία να "γευτεί" τη μυστηριακή ανατολή και να "ταξιδέψει", με τους ήχους του συνόλου. Το θιβετιανό συγκρότημα (30 καλλιτέχνες) θα ερμηνεύσει μια σειρά από παραδοσιακά λυρικά κομμάτια, αλλά και σύγχρονα, τα οποία θα τα "ντύσει" με χορευτικές κινήσεις. Οι παραστάσεις του Θιβετιανού μουσικοθεατρικοχορευτικού συγκροτήματος από τη ΛΔ Κίνας,είναι πασίγνωστες για την καλλιτεχνική και ερμηνευτική τελειότητά τους, με αποτέλεσμα να εντάσσεται στην κορυφή των αρτιότερων εθνικών καλλιτεχνικών σχημάτων της Κίνας. Μεταξύ των καλλιτεχνών του βρίσκονται η παγκοσμίου φήμης λυρική τραγουδίστρια Τσέντεν Ντόλμα,ο ερμηνευτής κωμικών διαλόγων Τουπτέν,και ο διάσημος ερμηνευτής παραδοσιακών κρουστών οργάνων Τσερέν.
  • Σημειώνουμε ότι αύριο το συγκρότημα θα δώσει παράσταση, στο "Βεάκειο" του Πειραιά, την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο του Αγίου Αντρέα,στις 2/9 στοΔημοτικό Θέατρο Κορωπίου,και τέλος στις 3/9 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αγ. Παρασκευή.
  • Δύο παραστάσεις του μολιερικού "Δον Ζουάν" θα δούμε αυτές τις μέρες. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παίζεται (28/8 - 30/9) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα. Ο "Δον Ζουάν" ανεβαίνει σε σκηνοθεσίαΒασίλη Νικολαϊδη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση,χορογραφία Εφης Καράκωστα,ζωντανή μουσική ("Ντον Τζοβάνι" του Μότσαρτ), που θα ερμηνεύσει στο πιάνο η Χριστίνα Πλατανιά,μαζί με εικοσαμελή χορωδία. Παίζουν: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Κέντρος, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Καμπερίδης, Γιώργος Ζιόβας,κ.ά.

Αλλά και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει τον "Δον Ζουάν",στο Ηρώδειο, σήμερα και αύριο (9μ.μ.), σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή,σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,σκηνικά Αγνής Ντούτση,κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου,μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Μπέζος, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Γαροφάλου, Γιώργος Ψυχογιός, Μελέτης Γεωργιάδης, Αντώνης Λουδάρος κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίες παραστάσεις (2012-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-07-30 00:00:00.0)
ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ (2000-11-28 00:00:00.0)
Θεατρικές διαδρομές (1998-07-18 00:00:00.0)
Πολιτιστικές διαδρομές (1997-08-20 00:00:00.0)
Εαρινές παραστάσεις και περιοδείες (1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ