Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ - ΚΟΔΗΣΟ
Οχι στην "εγκληματικοποίηση" της πολιτικής ζωής

Με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση του ΚΚΕ με τον πρόεδρο του ΚΟΔΗΣΟ, Λ. Μπίσκι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

"Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, αποτελούμενης από τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ, τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ και τον Ελ. Βαγενά, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, συναντήθηκε χτες Παρασκευή στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με τον πρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, Λόταρ Μπίσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για την πορεία των δύο κομμάτων, και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις δύο χώρες και στην Ευρώπη γενικότερα.

Η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τις δίκες σκοπιμότητας και την καταδίκη του Εγκον Κρεντς από δικαστήριο της Γερμανίας, τόνισε την προσπάθεια "εγκληματικοποίησης" της πολιτικής ζωής της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και την ενοχοποίηση ενός ολόκληρου λαού, που οικοδομούσε το σοσιαλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΣΟ αναφέρθηκε επίσης στις δίκες σκοπιμότητας και την αντίδραση του κόμματός του γι' αυτήν την καταδίκη και τόνισε ότι σήμερα παρατηρείται μια αλλαγή των διαθέσεων του κόσμου στην πρώην ΓΛΔ για όσα ακολούθησαν μετά το 1991.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν επίσης οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων και η συνέχιση της συνεργασίας τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ