Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
"Τέλος" για την "αγαπημένη πριγκίπισσα" των ΜΜΕ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η πριγκίπισσα Νταϊάνα, της Ουαλίας, άφησε την τελευταία της πνοή σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μαζί με την Νταϊάνα έχασαν τη ζωή τους ο συνοδός της Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός της λιμουζίνας που τους μετέφερε, ενώ βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, ο προσωπικός της φρουρός, που είναι και ο μοναδικός επιζών του τραγικού ατυχήματος.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εφημερίδες σε όλη την υφήλιο κάλυψαν με την παραμικρή λεπτομέρεια όλες τις πληροφορίες, αλλά και τη διαδρομή της ζωής της Νταϊάνας. Από το γάμο της με τον Κάρολο μέχρι και την πρόσφατη ερωτική της περιπέτεια με τον Αλ Φαγιέντ, γιο του πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Χάροντς και του πασίγνωστου Ξενοδοχείου "Ριτζ", στο Παρίσι.

Εφτά περίπου φωτογράφοι που ακολουθούσαν και "κυνήγαγαν" το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι εκλιπόντες, βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση και ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία, για την ανάμειξή τους στο ατύχημα και να εξερευνηθεί κατά πόσο συντέλεσαν σε αυτό. Η γαλλική κυβέρνηση έχει αναθέσει την έρευνα στην ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα, προσπαθώντας να αποσοβήσει τυχόν ευθύνες που μπορεί να της αποδώσει η βρετανική, για την περίπτωση που αποδειχθεί ότι ήταν εγκληματική ενέργεια.

Πολλά ερωτηματικά προβάλλονται για τα αίτια του ατυχήματος, ενώ οι υποθέσεις και οι ικεσίες δεν εκλείπουν προκειμένου να σχηματιστεί ολοκληρωμένη η εικόνα και να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα. Η πρώτη οργή ξέσπασε εναντίον των εκπροσώπων του Τύπου, όταν απλοί άνθρωποι στη Βρετανία, και όχι μόνο, θεώρησαν δεδομένη την ανάμειξη των "παπαράτσι" και τους καταλόγισαν την ευθύνη ως ηθικούς αυτουργούς.

Γεγονός παραμένει ότι η Νταϊάνα αποτελούσε ένα από τα πιο "αγαπημένα παιδιά" των ΜΜΕ, αλλά το τραγικό της τέλος τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο το "μύθο" που θέλουν να κατασκευάσουν. Η Νταϊάνα "έπαιζε" από την πρώτη στιγμή με τα μέσα ενημέρωσης, είτε κατασκευάζοντας την εικόνα "της θλιμμένης πριγκίπισσας των φτωχών και των κατατρεγμένων", είτε χρησιμοποιώντας τον Τύπο στη διαμάχη της με τον Κάρολο και διοχετεύοντας πάντα πληροφορίες. Αν αποδειχτεί ότι στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα αδιάκριτα φλας των "παπαράτσι", συνάντησαν το θάνατο τότε πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε για τραγωδία...

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο, στις 13.00, στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, με τελετή εθνικού χαρακτήρα και θα περιβληθεί με βασιλικές τιμές. Ο Αλ Φαγιέντ ήδη κηδεύτηκε στη Βρετανία μετά από παράκληση του πατέρα του. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες του πλανήτη και πολλές προσωπικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ