Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρώτη πανελλήνια στην Πάτρα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας,έχοντας ως στόχο να αναδείξει και να προβάλει το έργο των σύγχρονων Ελλήνων μουσουργών ανέθεσε στον συνθέτη και νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής, Περικλή Κούκο,τη συγγραφή δύο έργων για σολίστ και ορχήστρα εγχόρδων, τα οποία και θα παρουσιαστούν την Παρασκευή, στις 9: 30μ.μ., στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας,στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Βασισμένη στην όπερά του, "Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας",η "Σουίτα Κοντσερτάντε για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων","αντλεί από εκεί το μελωδικό, αρμονικό και ρυθμικό της υλικό - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Περικλής Κούκος - "το πιάνο συνδιαλέγεται με την ορχήστρα εγχόρδων αναδεικνύοντας λεπτές αποχρώσεις, αλλά και δυναμικούς ρυθμούς σε μια μουσική γλώσσα που συγκεράζει σύγχρονα ιδιώματα με απόηχους αναγεννησιακής μουσικής". Το μουσικό υλικό της "Σουίτας αρ. 4 για πνευστά, κρουστά, πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων" είναι βασισμένο στην καντάτα "Ημερολόγια για περαστικούς στα τέλη του αιώνα"."Η μουσική γλώσσα που χρησιμοποιείται στη "Σουίτα" - είπε ο Π. Κούκος - συγκεράζει τη λόγια μουσική του 20ού αιώνα με στοιχεία της τζαζ και ροκ μουσικής. Ετσι δημιουργείται μια διαδρομή που ενώνει αυτά τα τρία είδη μουσικής που δέσποσαν κατά τη διάρκεια του αιώνα μας, προβάλλοντας κάποια από αυτά, άλλοτε με περισσότερο και άλλοτε με λιγότερο προφανή τρόπο".

Στη συναυλία, λοιπόν, της Παρασκευής, η Ορχήστρα Εγχόρδων "Σολίστ της Πάτρας" υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μποτίνη και με σολίστ την Ναταλία Μιχαηλίδου στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν τα δύο έργα σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και το έργο "ADAGIO για ορχήστρα εγχόρδων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ