Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρομαντική συνύπαρξη

Ραντεβού με τη ρομαντική μουσική και φόρο τιμής σε τρεις κορυφαίους εκπροσώπους της, αποτελεί η συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ,που θα δοθεί στις 8 Σεπτεμβρίου (8.30μ.μ.), στο Ηρώδειο,στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.Θα διευθύνει ο γνωστός μαέστρος Μιλτιάδης Καρύδης και ως σολίστ θα συμπράξει ο Ρώσος βιολονίστας Σεργκέι Στάντλερ.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Σούμπερτ (εισαγωγή "Ροζαμούνδη"), Μέντελσον (κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Μι Ελάσσονα), Μπραμς (Συμφωνία αρ.1 έργο 68).

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Καρύδης "Μ' αυτή τη συναυλία θέλουμε να τιμήσουμε τους τρεις μεγάλους ρομαντικούς συνθέτες του περασμένου αιώνα. Τον Σούμπερτ για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, τον Μέντελσον για τα 150 χρόνια από το θάνατό του και τον Μπραμς για τα 100 χρόνια από το θάνατό του.Και τα τρία έργα είναι καρποί της ίδιας πεντηκονταετίας".

Γεννημένος το 1962 στην Πετρούπολη, ο σολίστ της συναυλίας Σ. Στάντλερ, έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς Πράγας (1977), Παρισιού (1979), Ελσίνκι (1980) και στο διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ