Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Συναντήσεις" στο Μέτσοβο

Συνεχίζοντας το θεσμό των "Δημιουργικών Συναντήσεων", η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ φιλοξενεί φέτος τους Μανώλη Ζαχαριουδάκη, Μιχάλη Μανουσάκη, Τιτίκα Σάλλα - Δοκουμετζίδη και Τάκη Στεφάνου.Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και εργαστήρια ζωγραφικής. Ο κάθε καλλιτέχνης θα μιλήσει στο κοινό για τη δουλιά του και θα διευθύνει ένα ξεχωριστό εργαστήριο για τα παιδιά. Ετσι, με τον Μ. Ζαχαριουδάκη, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα μυστικά της εικαστικής δημιουργίας μέσα από την αξιοποίηση του υπολογιστή και της σύγχρονης τεχνολογίας. Με τον Μ. Μανουσάκη, θα πειραματιστούν με επιφάνειες και όγκους, με την Τ. Σάλλα - Δοκουμετζίδη, θα παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο χαρακτικής και με τον Τ. Στεφάνου, τα παιδιά θα γνωρίσουν τις ύλες της ζωγραφικής.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες, στην Πινακοθήκη θα φιλοξενηθεί έκθεση με τίτλο "Δημιουργικές συναντήσεις '97: Μ. Ζαχαριουδάκης, Μ. Μανουσάκης, Τ. Σάλλα - Δοκουμετζίδη, Τ. Στεφάνου".Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από τη δουλιά της τελευταίας δεκαετίας των τεσσάρων καλλιτεχνών, τα έργα που έχουν δημιουργήσει οι καλλιτέχνες κατά την παραμονή τους στο Μέτσοβο, καθώς και τα έργα των παιδιών του Μετσόβου που συμμετείχαν στα εργαστήρια των τεσσάρων δημιουργών. Στις 6/9 (10.30π.μ.), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Δημιουργικές συναντήσεις '97". Θα μιλήσει η Ολγα Δανιηλοπούλου.

Ο παιδόκοσμος γιορτάζει

Το Πολιτιστικό Κέντρο "Μπενετάτου" του Δήμου Ψυχικού, οργανώνει και φέτος την τριήμερη γιορτή του παιδόκοσμου.Στις 12, 13, 14/9, στις αυλές των δημοσίων δημοτικών σχολείων που βρίσκονται στη λεωφόρο Δημοκρατίας (δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου), θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής δράσης και ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα (5μ.μ.), θα φιλοξενηθούν: συναυλία μπαντίνας του Δήμου Αθηναίων, παράσταση καραγκιόζη από τον Αθω Δανέλλη με το έργο "Το νησί των κατεργαραίων" και παράσταση από το Θέατρο Δρόμου - Σχολείο Γελωτοποιών του Νίκου Χατζηπαπά με το έργο "Τρέλα καλοκαιρινής ημέρας".Στις 13/9 (10.30π.μ.), θα πραγματοποιηθεί επίδειξη γυμνασμένων σκύλων, ενώ το απόγευμα ο Αθως Δανέλλης θα παρουσιάσει το έργο "Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο".Θα ακολουθήσει ροκ συναυλία με το συγκρότημα "Ανοιχτή θάλασσα".Στις 14/9 (10.30π.μ.) θα πραγματοποιηθεί μεγάλος διαγωνισμός γκράφιτι. Το απόγευμα ο Ευγένιος Σπαθάρης θα παρουσιάσει το έργο "Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη - το αίνιγμα και το ψέμα στον Πασά".Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Σαλέα και το συγκρότημά του. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ