Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το πεπόνι ενός ήρωα

Μια εξαιρετική αμερικανική κωμωδία με τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ θα παρουσιαστεί από το MEGA στις 22.30. Πρόκειται για την ταινία του Στίβεν Φρίαρς "Ηρωας κατά λάθος",που αφηγείται μια πανέξυπνη ιστορία. Ενας μικροαπατεώνας - το πρότυπο του ανθρωπάκου που φαίνεται ανίκανο για μεγάλες πράξεις - σώζει τους επιβάτες ενός αεροπλάνου που έκανε αναγκαστική προσγείωση. Την επόμενη μέρα, όμως, ένας βετεράνος του Βιετνάμ, ένας ευθυτενής άνδρας και κυρίως φωτογενής θα διεκδικήσει τον τίτλο του "σωτήρα". Καυστική η σάτιρα του σκηνοθέτη επιτίθεται στα μίντια και στους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ήρωες έστω και για μια μέρα. Με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Αντι Γκαρσία.

Από το STAR στις 00.30 "Κραυγή ελευθερίας" του Ρίτσαρντ Ατένμπορο.

Ο Στίβεν Μπίκο, ένας νεαρός μαύρος, ως φοιτητής της Ιατρικής έχει συμβάλει στην ίδρυση κινήματος των μαύρων. Ο Τζέιμς Γουντ, λευκός δημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδας, πιστεύει στην πάλη κατά του απαρτχάιντ. Ετσι δέχεται να συναντήσει τον Μπίκο, πρόσωπο "ύποπτο" για τις αρχές της Νότιας Αφρικής. Το έργο του Ατένμπορο μοιάζει με κραυγή διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού. Εργο δυνατό και καλογυρισμένο. Με τον Κέλβιν Κλάιν.

Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Το βαρύ πεπόνι" του Παύλου Τάσιου.

Ταινία που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1977 για τη σκηνοθεσία, το σενάριο, και τις ερμηνείες. Ταινία που αγαπήθηκε από το κοινό και αφηγείται την άφιξη στην Αθήνα ενός φιλόδοξου επαρχιώτη. Παίζουν οι: Μίμης Χρυσομάλλης, Κατερίνα Γώγου, Μερόπη Ιωαννίδου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Μεσσάρης, Αντώνης Αντωνίου.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Το παιδί της Κυριακής" του Ντάνιελ Μπέργκμαν.

Το 1926 ο Που, ένα εξάχρονο αγοράκι, περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την οικογένειά του σ' ένα χωριό. Το παιδάκι αγαπάει πολύ τους γονείς του, αλλά κάπως φοβάται τον πάστορα πατέρα του. Μια μέρα θα τον συνοδεύσει στην εκκλησία ενός άλλου χωριού και μια μικρή περιπέτεια που θα ζήσουν, θα γίνει η αιτία να συνδεθεί περισσότερο πατέρας και γιος. Πρόκειται για νοσταλγική ταινία, ιδιαίτερα συγκινητική και ταυτόχρονα είναι και το τελευταίο σενάριο που έγραψε ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Μια ιστορία μνήμης των δικών του παιδικών χρόνων, μια ιστορία που κατά κάποιον τρόπο αφηγείται τη δική του ιστορία, τη δική του σχέση με τον πατέρα του. Τη σκηνοθεσία ανέθεσε στο μοναχογιό του, με αποτέλεσμα τρεις ολόκληρες γενιές Μπέργκμαν να βρίσκονται πίσω από την κάμερα. Είναι ένας εξαιρετικός οικογενειακός θρύλος. Με τον Τόμι Μπέργκρεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ