Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση ΥΕΝ - ΠΝΟ για το "καμποτάζ"

Αποπροσανατολιστική η στάση της ΠΝΟ, σημειώνει η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση

Συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη πραγματοποιήθηκε χτες σχετικά με το θέμα του καμποτάζ, ενόψει των διεργασιών και διαβουλεύσεων που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι δυο πλευρές, με βάση δελτίο Τύπου της ΠΝΟ, συμφώνησαν να προχωρήσουν στη διατήρηση "ανοιχτής γραμμής" ΥΕΝ - "κοιωνικών εταίρων" (!) κατά την επεξεργασία των ελληνικών θέσεων στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού 3577/92 (καταργεί το καμποτάζ) και για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης των νησιωτικών ενδομεταφορών. Συμφώνησαν επίσης στην πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και σε συνάντηση με τον επίτροπο Μεταφορών Νιλ Κίνογκ,ώστε να συνδράμει... "ουσιαστικά" στην επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΝΟ ο Γ. Μαρίνος μέλος της Γραμματείας της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης μας δήλωσε: "Η λογική του "κοινωνικού εταιρισμού", το ευχολόγιο και ο εξωραϊσμός της υποτελούς πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ διαπερνούν την ανακοίνωση της ΠΝΟ, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται μακριά από την ουσία του προβλήματος, που αφορά την πάλη για την κατάργηση του κανονισμού 3577/92, το οποίο αποτελεί τη βάση της απελευθέρωσης των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών και της άλωσης του χώρου από τις πολυεθνικές. Η εναπόθεση ελπίδων στον"αρχιτέκτονα" της νέας ναυτιλιακής στρατηγικής επίτροπο Κίνογκ, η καλλιέργεια αυταπατών για το ρόλο των πολιτικών δυνάμεων που προκλητικά υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ, αποτελεί αποθέωση του αποπροσανατολισμού και χρεώνει την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΠΝΟ με τεράστιες ευθύνες. Η κατάργηση του κανονισμού 3577/92, η υπεράσπιση της οικονομίας, της κυριαρχίας της χώρας μας και του δικαιώματος εργασίας των ναυτεργατών, επιβάλλεται να γίνει υπόθεση του ναυτεργατικού κινήματος του νησιώτικου πληθυσμού του συνδικαλιστικού και γενικότερα του μαζικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ