Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αγωνιστική δράση καλεί η ΕΣΚ - ΔΕΗ

Να πάρουν την υπόθεση της σωτηρίας της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού στα χέρια τους, καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ ΔΕΗ,καθώς και τη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα και να προετοιμάσουν την 24ωρη απεργία της 25ης Σεπτέμβρη.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΚ ΔΕΗ επισημαίνονται οι κίνδυνοι που καιροφυλακτούν για το μέλλον της ΔΕΗ, αλλά και για τους εργαζόμενους σ' αυτή, αφού όπως επισημαίνεται: "Ηδη έχει γίνει νόμος του κράτους η δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων και από ιδιώτες, μ' αυτό τον τρόπο ιδιωτικοποιείται μέρος κερδοφόρων τμημάτων της ΔΕΗ. Τα ορυχεία, η ΔΑΥΕ - ΔΜΚΘ - ΚΔΕΠ - ΔΥΣ - ΔΕΚΠ κ.ά. βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και το προσωπικό σε ανασφάλεια, μιας και τίποτα καλό δεν προβλέπεται από την εξέλιξη αυτή για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό κλπ.".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για "την αναδιοργάνωση του προσωπικού της (μεταθέσεις, μετατάξεις, αλλαγές ειδικοτήτων) με ρουσφετολογικά κριτήρια, αφού άφησαν για άλλη μια φορά τα νησιά με έλλειψη προσωπικού, όπως και τις τεχνικές υπηρεσίες, τα ορυχεία, τη συντήρηση των μονάδων". Καταγγέλλεται όμως και η στάση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που "διολίσθησε στην αποδοχή της μετοχοποίησης, ισχυριζόμενη ότι το θέμα είναι άκαιρο για τη ΔΕΗ".

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα αναφορά και στα γενικότερα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, όπως ο προϋπολογισμός λιτότητας, το νομοσχέδιο που καταργεί τη δημόσια δωρεάν παιδεία, οι αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ