Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαινόμενη ξενοδόχος κατά πάντων!

Το "όργιο αυθαιρεσίας, ασυδοσίας και ωμής καταπάτησης της εργατικής νομοθεσίας" από τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες του νησιού, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Ζακύνθου,με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην επιχείρηση "VILLAGE",ιδιοκτησίας Στέλλας Κωστή.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, η ιδιοκτήτρια "βιαιοπράγησε εναντίον εργαζόμενης που αρνήθηκε να τη χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε εργασία, όποτε ήθελε η επιχείρηση, πέραν των καθηκόντων της", απειλώντας την μάλιστα ότι αν δε συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της επιχείρησης, θα "της μειώνεται σταδιακά το μεροκάματο"! Η ίδια, σύμφωνα με την καταγγελία, έφτασε στο σημείο "να βρίσει χυδαία τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και την πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου, ενώ βιαιοπράγησε και ενώπιον αστυνομικού οργάνου"!

Στην ανακοίνωση του Σωματείου καλούνται η Ενωση Ξενοδόχων και ο νομάρχης να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Εκφράζεται ακόμα το αίτημα για στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και επαναφορά της, όπως και όλων των Επιθεωρήσεων, στο υπουργείο Εργασίας. Τέλος, το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν σ' αυτό κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας και παραβίασης συλλογικής σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ