Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Προς μαζική απεργία;

BOMBAH. -

Οι κρατικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την Ινδία προειδοποίησαν χτες την κυβέρνηση της χώρας ότι θα προκηρύξουν απεργία επ' αόριστον από 24 Σεπτεμβρίου, αν αυτή αρνηθεί να βελτιώσει τις προτάσεις της για τις αυξήσεις στη συλλογική τους σύμβαση εργασίας.

Σχεδόν 40.000 νεαροί εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις τηλεπικοινωνίες διαδήλωσαν στη Βομβάη, ενώ εξίσου μεγάλος αριθμός ανθρώπων κατέβηκε στους δρόμους στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί. Οι τρεις αυτοί τομείς θεωρούνται από τους πιο "κρίσιμους" για την οικονομική ζωή της Ινδίας, αφού οι σιδηρόδρομοι είναι ουσιαστικά το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων, τα ταχυδρομεία διακινούν καθημερινά έναν ασύλληπτο όγκο δεμάτων και οι τηλεπικοινωνίες είναι "εκ των ων ουκ άνευ".

"Τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι θα απεργήσουν αν δε λάβουμε τα οφέλη που αξίζουμε", είπε ένας από τους τέσσερις διαπραγματευτές των εργαζομένων στις συνομιλίες τους με την κυβέρνηση.

Εάν το αδιέξοδο συνεχίσει να υφίσταται και η απεργία πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη μακράς διαρκείας εδώ και 39 χρόνια. Μια ανάλογη απεργιακή κινητοποίηση, πίσω στα 1958, είχε διαρκέσει 21 ημέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ