Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Συνομιλίες σε "εκρηκτικό κλίμα"

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Σε "εκρηκτικό κλίμα" συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Βορειοϊρλανδικού, με τους ενωτικούς προτεστάντες να εξακολουθούν να "παραβρίσκονται" διά της απουσίας τους.

Μία έκρηξη βόμβας που εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στο Μάρκετ Χιλ, κοντά στην πόλη Πορταντάουν της Βόρειας Ιρλανδίας, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, ήταν η αφορμή για να αναζωπυρωθούν οι αμφιβολίες και τα αρνητικά συναισθήματα κυρίως από πλευράς προτεσταντών. Ο ΙΡΑ ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη βομβιστική επίθεση. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πείσει τους εξτρεμιστές προτεστάντες, και αμέσως μετά η LVF "Νομιμόφρων Δύναμη Εθελοντών", απείλησε χτες με ανακοίνωσή της να προβεί σε "αντίποινα". Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από πλευράς του "Ενωτικού Κόμματος του Ολστερ", που αποφάσισε - εκ νέου - να μη μετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται από προχτές στο Στόρμοντ κοντά στο Μπέλφαστ, αν δεν εντοπιστούν οι δράστες της χτεσινής επίθεσης.

Οσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με το σκηνικό να παραμένει αβέβαιο καθώς το μεγαλύτερο κόμμα των φιλοβρετανών προτεσταντών, παρά τη χτεσινή του αντίδραση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στο άμεσο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ