Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αυξάνει ο αριθμός των πεινασμένων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Σε πολλούς θα φανεί απίστευτο, πως στην πλουσιότερη χώρα του πλανήτη και την πρώτη σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα αυξάνεται συνεχώς!

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα, στην αμερικανική πρωτεύουσα από το υπουργείο Γεωργίας, ο αριθμός των αμερικανικών οικογενειών που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην ανέρχονται σε 11,9 εκατομμύρια. Από αυτά τα 4,2 εκατομμύρια τελούν σε κατάσταση "ημι-πενίας", πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά δεν τρέφονται επαρκώς, ενώ οι ενήλικες αναγκάζονται συχνά να παραλείπουν γεύματα, με αποτέλεσμα να χάνουν βάρος.

Σε ακόμη πιο δραματική κατάσταση βρίσκονται περίπου 800.000 οικογένειες, τα μέλη των οποίων, ενήλικες και παιδιά, πολύ συχνά μένουν νηστικά για ολόκληρη την ημέρα.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις όμως σκιαγραφούν την κατάσταση με ακόμα μελανότερα χρώματα. Η μεγαλύτερη από αυτές, η οργάνωση "Second Harvest" υπολογίζει σε 30 εκατομμύρια τον αριθμό των θυμάτων της πείνας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 26 εκατομμύρια τον αριθμό αυτών που κάθε μήνα επαφίενται στα λαϊκά συσσίτια για να τραφούν. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, το φαινόμενο της πείνας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 50% μεταξύ 1985 και 1995. Κατ' εξοχήν θύματά της οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ηλικιωμένοι, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να πλήττει ολοένα και περισσότερους μισθωτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ