Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και συντάκτης... αγορανομικών διατάξεων

Οταν προέκυψε θέμα κοστολόγησης των νημάτων που εισήγαγε ο Μουζάκης, πήγε για τα... δέοντα στο υπουργείο Εφοδιασμού. Για το θέμα λέει ο Μουζάκης:

"Στην επιτροπή προϊστατο ο γενικός διευθυντής Αγορανομίας Γερανέας, που τον γνώριζα πολύ καλά. Προ διετίας είχε έρθει στο εργοστάσιο μαζί με τον γενικό διευθυντή του Χημείου του Κράτους, έναν αξιόλογο επιστήμονα τον Ελευθέριο Συνοδινό. Εκεί καταρτίσαμε μια νέα αγορανομική διάταξη περί κλωστών ραφής, διότι αυτή που ίσχυε ήταν από τον καιρό της κατοχής. (... ) Για όλα έδωσα βοήθεια και εξηγήσεις, ώστε να είναι πλέον απόλυτα δικαιολογημένη κάποια νέα αγορανομική διάταξη (... ). Εγινε το πλαίσιο της διάταξης με προσωπικές επεμβάσεις για κάθε περίπτωση από τον Γερανέα και τον Συνοδινό. Οι υπηρεσίες του τελευταίου διαμόρφωσαν και τελειοποίησαν το κείμενο, που μου εδόθη για τελικό έλεγχο πριν κυκλοφορήσει".

Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, ο αχόρταγος μεγαλοεπιχειρηματίας απαίτησε "στην απόφαση κοστολόγησης να προσθέσουν ότι το δικαίωμα παραλαβής των εμπορευμάτων είναι δέκα μέρες". Αυτοί το έκαναν όπως διέταξε "το αφεντικό", το οποίο κάνοντας απολογισμό της συγκεκριμένης "πρωτοποριακής μεθόδου διοίκησης" γράφει: "Βγαίνει η απόφαση με κέρδος 8% και πληρωμή μέσα σε δέκα μέρες. Αντί όμως να κερδίζω 8%, κέρδιζα το διπλάσιο, 16% εφόσον μου διπλασίασαν την τιμή"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ