Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διώκεται η φωνή της αντίστασης και της πάλης

Την καταδίκη του δημοσιογράφου, διευθυντή της εφημερίδας της Χίου Γ. Τζούμα και στελέχους του ΚΚΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Χίου, που του επέβαλε την ποινή των δύο χρόνων φυλάκισης με την αιτιολογία της "αντίστασης κατά της αρχής". Αυτό που "ενοχοποιεί" τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και στο όνομά του την εφημερίδα, είναι το γεγονός ότι αποκάλυψε την επιδρομή των "Ράμπο" της εφορίας κατά των επαγγελματιών του νησιού, την ίδια στιγμή που αφήνονται στο απυρόβλητο οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η δικαστική απόφαση ενάντια στους επαγγελματίες του νομού δείχνει πως η αστική δημοκρατία με κάθε μέσο προωθεί τις αντιλαϊκές επιλογές της, τονίζοντας και τον περιορισμένο χαρακτήρα της.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την ένταση του αυταρχισμού, του περιορισμού και αυτών ακόμα των αστικών ελευθεριών, προκειμένου να θωρακιστεί η πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια των Αγροτοδικείων για τους αγρότες ή των Επαγγελματοδικείων, προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάθε φωνή αντίστασης.

Το ΚΚΕ διαμηνύει στην κυβέρνηση του αυταρχισμού και των δικών, ενάντια στα δίκαια αιτήματα του λαού, ότι τα στελέχη του, τα μέλη του, αλλά και ο λαός θα αγωνιστούν να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της.

Το ΚΚΕ, τέλος, καταγγέλλει την καταδίκη του στελέχους του και δημοσιογράφου Γ. Τζούμα, η οποία δεν είναι τυχαία.

Στο πρόσωπό του διώκεται η μοναδική φωνή αντίστασης και πάλης ενάντια στην ευρώδουλη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ολοένα και περισσότερο φασιστικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου.

Αυτή η φωνή είναι η φωνή του ΚΚΕ, από την οποία δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν εύκολα, όπως δεν ξεμπέρδεψαν 80 χρόνια τώρα όλοι οι υπηρέτες της άρχουσας τάξης.

Το κοινό μέτωπο εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών και νεολαίας και όλων των καταπιεσμένων θα ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και θα χαράξει το δρόμο μιας δημοκρατικής σοσιαλιστικής Ελλάδας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ