Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με λογιστική "απάτη" στην ΟΝΕ

Το δημόσιο έλλειμμα δεν υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ στο σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 1998, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ντομινίκ Στρος - Καν κατά την έξοδο από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο υιοθέτησε το σχετικό νομοσχέδιο.

"Είναι ένας προϋπολογισμός που κάνει οικονομία, το κόστος συντήρησης του κράτους μειώνεται και δε θα αυξηθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό, είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό", δήλωσε ο υπουργός.

Αισιόδοξος, λοιπόν, ο Γάλλος υπουργός. Ομως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τόσο η Γαλλία, όσο και οι περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα τα "καταφέρουν" μόνο με λογιστικές αλχημείες. Από τους πιο επίσημους υποστηρικτές αυτής της άποψης ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κένεθ Κλαρκ. Ο Κλαρκ, λοιπόν, πιστεύει ότι "μερικές από τις 11 χώρες που είναι πολύ πιθανόν να μετάσχουν στην ΟΝΕ από την πρώτη φάση, δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στα κριτήρια του Μάαστριχτ και ορισμένες απ' αυτές θα προσπαθήσουν να παραποιήσουν τους οικονομικούς αριθμούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ