Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΙΜΠΙΑ - ΑΕΚ 71 - 74
Χρυσές εφεδρείες

Η ΑΕΚ πέτυχε πολύτιμη νίκη στη Λιουμπλιάνα χάρη στις λύσεις που ήρθαν από τον πάγκο

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις για διάκριση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης στην έδρα της θεωρητικά ισχυρότερης ομάδας του Δ' ομίλου. Η Ολίμπια δεν είναι όποια κι όποια ομάδα. Πέρσι έφτασε στο φάιναλ φορ και φέτος ενισχύθηκε με δύο επιπλέον ξένους παίκτες. Οι Σλοβένοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αν εκμεταλλεύονταν την αστοχία του Χατζή από τη γραμμή των ελεύθερων βολών 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Χάουπμαν που ανέλαβε να οργανώσει την τελευταία επίθεση, παρά την εμπειρία του έχασε την μπάλα και ο πολύ καλός χτες Λάσα διαμόρφωσε το τελικό 74 - 71.

Με πέντε ξένους στην αρχική πεντάδα, η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στο 5' με 4 - 10. Ο Αντερσεν ήταν για τα παραμύθια απέναντι στον Στεπάνια, ο Πιρς ανέτοιμος και ο Πρέλεβιτς εκτός κλίματος. Η είσοδος των Κακιούζη, Χατζή έφερε φρέσκο, νεανικό, ελληνικό αέρα στην ομάδα, ο Αλεξάντερ βρήκε δίπλα του άξιους συνεργάτες και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 37 - 30. Στην επανάληψη οι Χάουπμαν, Γιούργκοβιτς έφεραν προς στιγμή τα πάνω κάτω, η Ολίμπια ισοφάρισε 62 - 62 στο 33', όμως η ΑΕΚ ήταν χτες εκπληκτική από τα 6.25 μέτρα. Πώς να χάσεις όταν σουτάρεις με ποσοστό ευστοχίας 85% στα τρίποντα; Η ΑΕΚ ήταν τυχερή, είχε όμως και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Οι βασικοί μπορεί να μην ήταν σε καλή μέρα, όμως οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο πέτυχαν τους 43 από τους 74 πόντους της ομάδας τους. Το ευχάριστο για τον Γιάννη Ιωαννίδη, που χτες κράτησε εκτός δεκάδας τον Στάνσμπουρι, είναι πως η ομάδα του έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Την επόμενη Πέμπτη απέναντι στην Τιμσίστεμ Μπολόνια των Ρίβερς, Ουίλκινς, Μάγιερς και μάλιστα στην Ιταλία, ασφαλώς θα πρέπει κι οι δέκα να είναι ετοιμοπόλεμοι.

ΟΛΙΜΠΙΑ: Στεπάνια 15 (1), Ντανέου 7, Κράλιεβιτς 4, Χάουπμαν 16 (3), Τούσεκ 11, Τέιλορ 2, Γιούργκοβιτς 10 (2), Μακ Ντόναλντς 6, Νόσοφ.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα, Λάσα 15 (3), Πρέλεβιτς 7 (1), Πιρς 6, Χατζής 10 (1), Λάρσεν 6, Κακιούζης 8 (2), Ρίβας 4, Αντερσεν 4, Αλεξάντερ 14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ