Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απαράδεκτες απειλές της ΕΠΑΕ

Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των παικτών και προσπαθεί να βγάλει τις κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές

Στην αύξηση του αριθμού μη κοινοτικών οι οποίοι θ' αγωνίζονται σε κάθε σωματείο επιμένει η ΕΠΑΕ στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών - μελών της χωρίς να ενδιαφέρεται αν υπονομεύει το μέλλον των παιχτών και του αθλήματος. Μάλιστα καταφεύγει σε απειλές, θέλοντας να "πνίξει" τη φωνή αντίστασης που ύψωσαν οι ποδοσφαιριστές.

"Οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση, κάθε μορφή αγώνα είναι παράνομη" δήλωσε χτες ο πρόεδρός της Σ. Σφακιανάκης, ενώ σε Δελτίο Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αναφέρεται: "Η ΕΠΑΕ θ' αντιμετωπίσει τις διαβλεπόμενες παράνομες, αντιποδοσφαιρικές και καταχρηστικές ενέργειες ή απόπειρες και με όλους τους προσφερόμενους νόμιμους τρόπους και διαδικασίες".

Η απειλή της ποινικοποίησης συνοδεύεται από ένα κρεσέντο διαστρέβλωσης. Με περισσό θράσος κατηγορούν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ότι οι ενέργειές του "έχουν ως αποτέλεσμα, αν όχι στόχο, ανεπιτυχώς τουλάχιστον την προσβολή της διαφανείσης ανατάσεως του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και αυτής της Ελληνικής Εθνικής ομάδας (!!)".

Οι έμποροι του αθλητισμού και οι υπάλληλοί τους θεωρούν ότι διασύρεται και διακωμωδείται "διεθνώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι εργασιακές του σχέσεις τη στιγμή ακριβώς της θεαματικής αλλαγής και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο των απαρχαιωμένων θεσμών προστατευτισμού, στους οποίους εμμένει και παρά τ' αντίθετα συμφέροντα των μελών του ο ΠΣΑΠ". Δηλαδή, η προστασία του δικαιώματος στην εργασία θεωρείται "απαρχαιωμένος θεσμός" και ενάντια "στα συμφέροντα" των εργαζομένων!!

Απτόητοι οι ποδοσφαιριστές

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές δεν πτοούνται. Οπως ανέφεραν στις μεταξύ τους συζητήσεις χτες αρκετοί διεθνείς "αν μείνουμε ενωμένοι θα δικαιωθούμε". Μιλώντας στον "Ρ" επισήμαναν το δίκαιο των αιτημάτων τους, αλλά και την απόφασή τους να συνεχίσουν:

Κ. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ: "Δεν κάνουμε πίσω. Είναι καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πού θα πάμε αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση; Θέλουν και ερασιτέχνες αλλοδαπούς. Εκτός αν πιστεύουν πως ταλέντα γίνονται στα 25 στις μεγάλες ομάδες".

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: "Θέλουμε να προστατέψουμε τον Ελληνα ποδοσφαιριστή και το άθλημα. Ολοι οι αγώνες μετά από μεγάλη μάχη δικαιώνονται. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, με το όποιο κόστος. Είμαστε αποφασισμένοι ν ακολουθήσουμε τον δρόμο που χαράξαμε".

ΣΤΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει πίσω από τις θέσεις μας. Είναι μια απόφαση που τη θέλουν όλοι οι Ελληνες, εκτός από την ΕΠΑΕ και κάποιους συμβούλους στην ΕΠΟ. Δικαίωμα της ΕΠΑΕ να δηλώνει ανυποχώρητη, δικαίωμα δικό μας να υπερασπιζόμαστε το ελληνικό ποδόσφαιρο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο(2018-05-30 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα οι επιχειρηματίες(2012-02-14 00:00:00.0)
Παίρνει μέτρα ο ΠΣΑΤ(2010-08-24 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω...(2002-10-22 00:00:00.0)
Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις(1997-10-03 00:00:00.0)
"Συντριπτικό πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο"(1997-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ