Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Πρόσκληση - πρόκληση για Κακλαμανάκη

Αλλη μια τιμητική διάκριση έλαβε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης που κλήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Σέρφερ να συμμετάσχει στον Διάπλου του Ατλαντικού.

Ο αγώνας που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο θα μετέχουν 11 ομάδες από ισάριθμες χώρες με δυο αθλητές και σκοπός τους θα είναι να καλύψουν την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Γι' αυτό το σκοπό έχουν επιλεγεί οι καλύτεροι επαγγελματίες αθλητές του κόσμου που θα αγωνίζονται εναλλάξ μέρα και νύχτα, προκειμένου να βγάλουν σε πέρας τα 3000 ναυτικά μίλια της διαδρομής, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 17 ημέρες.

Παρτενέρ του Νίκου Κακλαμανάκη σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Μπουζιάνης που θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος επαγγελματίας σέρφερ στον κόσμο.

Πάντως, από την πλευρά του ο Ελληνας πρωταθλητής δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την απόφασή του εάν τελικά θα μετέχει ή όχι, καθώς η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα απαιτεί για αρκετό μεγάλο διάστημα τη διακοπή της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ