Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πυρκαγιές με διαστάσεις διεθνούς οικολογικής καταστροφής

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. -

Η καταστροφή δασικών εκτάσεων στο όνομα της μεγιστοποίησης του κέρδους των μεγάλων εταιριών υλοτόμησης προκάλεσε εκτεταμένες πυρκαγιές στην Ινδονησία, με διαστάσεις παγκόσμιας οικολογικής καταστροφής. Στάχτη έχουν γίνει περίπου 600.000 με 800.000 εκτάρια δασικής έκτασης, ενώ τεράστια σύννεφα καπνού έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα από την Ινδονησία ως το Μπρουνέι, από τις Φιλιππίνες μέχρι τη Σιγκαπούρη, από τη Μαλαισία έως την Ταϊλάνδη με σοβαρό κίνδυνο να χαθούν οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ζώων αλλά και να πεινάσουν βραχυπρόθεσμα εκατομμύρια οικογένειες!

Στη Σουμάτρα,περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι παρουσιάζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.Προς το παρόν, τρεις θάνατοι - δύο στην Ινδονησία και ένας στη Μαλαισία - οφείλονται άμεσα στη ρύπανση λόγω της φωτιάς, ενώ και στο Ιριαν Ζάγια 265 θάνατοι οφείλονται σε έλλειψη πόσιμου νερού η οποία προκλήθηκε από τις πυρκαγιές!

Οι αρχές της Μαλαισίας προειδοποίησαν τον πληθυσμό για το ενδεχόμενο τοξικής βροχής, εξαιτίας του αποπνικτικού καπνού. Μάλιστα, χτες έφθασαν στο λιμάνι της Σουμάτρας πάνω από 1.000 πυροσβέστες από τη Μαλαισία για να βοηθήσουν τους 8.500 Ινδονήσιους συναδέλφους τους στη μάχη με τη φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ