Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική ενότητα και ετοιμότητα

Να ψηφίσουν αγωνιστές αντιπροσώπους, καλεί η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ τους εργαζόμενους, ενόψει των εκλογών για αντιπροσώπους σε ΕΚΑ - Ομοσπονδία

Σε αγωνιστική "ενότητα και ετοιμότητα πάνω στα κοινά προβλήματα", καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ,σε ανακοίνωσή της για τις εκλογές αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Τύπου, που γίνονται στις 2, 3 και 4 Οκτώβρη.

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους "να καταψηφίσουν, ουσιαστικά, το ξεπούλημα της εταιρίας", τονίζοντας: "Ψηφίστε αγωνιστές αντιπροσώπους από το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ. Βοηθήστε να αλλάξει ρότα η Ομοσπονδία, το ΕΚΑ, η ΓΣΕΕ". Επισημαίνει ακόμα ότι έχει δρομολογηθεί το ξεπούλημα της ΣΟΦΤΕΞ από την κυβέρνηση και ότι "έχει μεγάλη σημασία να θυμηθούμε την τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου, όλο το προηγούμενο διάστημα της κρίσης".

"Οι μοναδικές τους προτάσεις - συνεχίζει η ανακοίνωση - ήταν να υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης που εκφράστηκε με τη γνωστή επιστολή στον πρωθυπουργό και οι απολύσεις να γίνουν με κίνητρα. Λίγο - πολύ, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την τακτική των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που συγκροτούν την πλειοψηφία στο ΔΣ. Ομως σ' αυτή τη λογική προσχώρησε και η ηγεσία της συμπαράταξης, ψηφίζοντας την επιστολή στον πρωθυπουργό και προτείνοντας πλαίσιο στις κινητοποιήσεις, ουσιαστικά, τις προτάσεις της κυβέρνησης".

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης: "Συνάδελφοι, καταδικάστε και καταψηφίστε τις παρατάξεις εκείνες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας παραχώρησαν με τη γνωστή επιστολή το ελάχιστο της συλλογικής σύμβασης. Την ίδια ευθύνη όμως επωμίζεται και ο συνάδελφος Κολιγιάννης, που, ενώ δεν ψήφισε την επιστολή, συναίνεσε στη γενική συνέλευση να παραμείνει η επιστολή, καλώντας τους εργαζόμενους να απέχουν από την ψηφοφορία".

Η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ παραθέτει και τα βασικά σημεία των προτάσεών της για την ανάπτυξη της εταιρίας, που είναι: "Η παραμονή της εταιρίας στο δημόσιο - ΟΑΕ. Αμεση και πλήρης χρηματοδότηση. Υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων. Δημόσιος φορέας χαρτοβιομηχανίας στα πλαίσια μιας κλαδικής πολιτικής για το χαρτί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ