Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με "λουκέτο" απειλεί ο Δ. Χατζής

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Με κλείσιμο των δυο εργοστασίων, της "Εριοϋφαντουργικής" (πρώην ΒΕΛΚΑ Τιθορέας) και της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" Σάμου,απειλεί - μέσω επιστολών που "διαρρέουν" στον Τύπο - ο γνωστός βιομήχανος Δ. Χατζής, αν δεν του δοθούν νέα δάνεια απ' τις τράπεζες.

"Θύματα" είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 4-5 μηνών. Είναι χαρακτηριστικό σχετικό απόσπασμα της επιστολής που "διέρρευσε" σε οικονομική εφημερίδα και απευθύνεται στον πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας που έχει εκπονήσει και τη μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης, όπου αναφέρεται: "Για να πετύχουμε τους στόχους της μελέτης, συγκρουστήκαμε επί τρίμηνο με τους εργαζόμενους, για να διαφοροποιήσουν τον τρόπο εργασίας τους και να εργαστούν και τα Σαββατοκύριακα".

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εγκρίνει επιδοτούμενη επένδυση του βιομηχάνου, ύψους 810 εκατ. δραχμών, με επιχορήγηση 324 εκατ. δραχμές.

Την άμεση παρέμβαση της υφυπουργού Ανάπτυξης και την αποσαφήνιση των προθέσεων για το μέλλον της επιχείρησης, ζητά με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ