Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Σε πανθεσσαλικό συλλαλητήριο

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 1η Οκτώβρη, στις 6 μμ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, διοργανώνουν από κοινού τέσσερα σωματεία κλάδων ένδυσης της περιοχής.Με ανακοίνωσή τους, καλούν τους άνεργους και εργαζόμενους στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος της Θεσσαλίας, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να διαδηλώσουν "ενάντια στην εξαφάνιση του κλάδου και στην ανεργία".

Πρόκειται για τα σωματεία: Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας, Ιματισμού Λάρισας, Κλωστοϋφαντουργών Βόλου (ΒΙΟΠΑΛ) και Δέρματος Λάρισας.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μόνο τα τελευταία χρόνια έκλεισαν στην περιοχή τα εργοστάσια: ΡΟΚΑ με 300 εργαζόμενους, ΒΙΟΠΑΛ με 150, ΜΑΓΡΙΖΟΣ με 150, "Βαμβακουργία" Βόλου με 600, "Πειραϊκή - Πατραϊκή" Βόλου με 250, ΠΡΙΜΕΡΑ με 70, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ με 600, ΧΟΜΠΥ με 150, ΤΕΧΕΡΑΝ με 120, ΡΟΜΑ με 24Ο, ΠΙΣΣΑΣ με 170 κλπ..

Οι εργαζόμενοι - αναφέρεται - χτυπιούνται από την ανεργία και την υποαπασχόληση, ενώ πολλοί δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το 8ωρο σε πολλές επιχειρήσεις έχει καταργηθεί, ακόμη πολλοί εργαζόμενοι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν και να διεκδικήσουν: Να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια που έκλεισαν. Κλαδική πολιτική υπεράσπισης και ανάπτυξης του κλάδου σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να μη διαλυθεί ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους των εργοστασίων που έκλεισαν. Να επιδοτούνται οι άνεργοι μέχρι να βρουν δουλιά με το 80% του βασικού μισθού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ