Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκανδαλώδης αποκλεισμός

Σε νέο αποκλεισμό των ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών, προχωράει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης,αυτή τη φορά από το διαγωνισμό για την κατασκευή δυο σκαφών καταπολέμησης ρύπανσης, συνολικής δαπάνης 900 εκατομμυρίων δραχμών! Ο αποκλεισμός γίνεται βάσει των προϋποθέσεων που τίθενται και από τις οποίες "φωτογραφίζονται" ξένες εταιρίες. Το απαράδεκτο γεγονός καταγγέλλει, με επιστολή του προς το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος,ζητώντας παράλληλα την παρέμβασή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε προηγούμενο διαγωνισμό για την κατασκευή 20 ταχύπλοων σκαφών του Λιμενικού Σώματος ο υπουργός είχε αποκλείσει τις ελληνικές εταιρίες από τον διαγωνισμό, βάσει των προϋποθέσεων που έθετε. Ωστόσο, μετά από τις έντονες αντιδράσεις σωματείων, του ΕΚΠ και άλλων φορέων, είχε δεσμευτεί ότι θα απαλείψει τους όρους που τις αποκλείουν.

"Επειδή - υπογραμμίζεται στην επιστολή του Συλλόγου Ναυπηγών - με το νέο προωθούμενο αποκλεισμό των Ελλήνων κατασκευαστών από το διαγωνισμό των αντιρρυπαντικών πλοίων θίγονται και τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων του κλάδου στη Ναυπηγική Βιομηχανία, θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβαση του ΕΚΠ προς τον υπουργό, ώστε αφ' ενός να απαλειφθεί ο απαράδεκτος όρος της μονομερούς αναπροσαρμογής της συμβατικής τιμής που ευνοεί σκανδαλωδώς τους ξένους κατασκευαστές και αφ' ετέρου να μη περιληφθεί στην Τεχνική Προδιαγραφή ξανά η απαράδεκτη προϋπόθεση της ύπαρξης "αδελφού σκάφους" ως όρος για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ