Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδείες ενόψει απεργίας

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 23 του Οκτώβρη, πραγματοποιούνται καθημερινά περιοδείες σε χώρους δουλιάς σε όλη τη χώρα, καθώς και ενημερωτικές συσκέψεις. Ταυτόχρονα, Εργατικά Κέντρα και Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα παίρνουν αποφάσεις για την πραγματοποίηση απεργιακών συγκεντρώσεων. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος.

Χτες το πρωί η Χριστίνα Τσεντούρου, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης Αττικής,επικεφαλής κλιμακίου συνδικαλιστών, περιόδευσε στα εργοστάσια ιματισμού SEX FORM, "Ρανιούσα" και ΦΑΜΠΕ.Οι συνδικαλιστές μοίρασαν ανακοινώσεις και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία και να καταγγείλουν τη βάρβαρη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους, καθώς και το παζάρι εργοδοτών - κυβέρνησης - ηγεσίας της ΓΣΕΕ για όσα προετοιμάζονται σε βάρος τους.

Στη μεταλλουργική επιχείρηση "ΓΑΒΑΛΑ" περιόδευσε χτες ο Δ. Κυπραίος,μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, ο οποίος ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την απεργία και τους κάλεσε να αντισταθούν στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική, να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να απαιτήσουν την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τον στημένο "κοινωνικό διάλογο".

Σήμερα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, θα παραβρεθεί σε σύσκεψη σωματείων που θα γίνει στη Χαλκίδα, σχετικά με την προετοιμασία της απεργίας. Περιοδεία σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης πραγματοποιεί ο Χ. Κατσώτης,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Επίσης, σήμερα η Ζ. Σώκου,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, θα περιοδεύσει σε φαρμακοβιομηχανίες της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ