Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραποίηση συλλογικής σύμβασης!

Σε έγγραφο, που έχει περιέλθει σε επιχειρήσεις του κλάδου και - σύμφωνα με πληροφορίες - έχει αποστείλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος, γίνεται παραποίηση της ισχύουσας κλαδικής συλλογικής σύμβασης της πλεκτικής,καθώς ορίζεται ότι οι προβλεπόμενες αυξήσεις (3,5%) ισχύουν από 20 Μάρτη και όχι από 1η Γενάρη '97, όπως προβλέπεται στην 29/97 Διαιτητική Απόφαση! Τα παραπάνω καταγγέλλει με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εργασίας, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι σε επικοινωνία που είχε με ορισμένες επιχειρήσεις, τη βεβαίωσαν πως υπάρχει έγγραφο που ορίζει έναρξη ισχύος της σύμβασης από 20 Μάρτη και το οποίο υπογράφεται από την ΟΕΚΙΔΕ! "Ενα τέτοιο έγγραφο είναι πλαστογραφημένο και δεν έχει καμιά σχέση με την ΟΕΚΙΔΕ, ούτε και με τη Διαιτητική Απόφαση", τονίζει η Ομοσπονδία. Σημειώνοντας ότι η Διαιτητική Απόφαση δεν υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη, αλλά απ' το διαιτητή και σφραγίζεται απ' τον ΟΜΕΔ, υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη τέτοιου εγγράφου προέκυψε από παραποίηση δημοσίου εγγράφου, με δόλο και σκοπό την παραπλάνηση του κλάδου και τη συκοφάντηση της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα να εφαρμοστεί η Διαιτητική Απόφαση που, εκτός των άλλων, έχει κηρυχτεί υποχρεωτική με σχετική Υπουργική Απόφαση. Καλεί το υπουργείο Εργασίας με επείγον έγγραφο να γνωρίσει στις Επιθεωρήσεις Εργασίας την παραβίαση της σύμβασης και του νόμου, ώστε να προβούν στους κατάλληλους ελέγχους και στον καταλογισμό ποινών, σε περίπτωση παραβίασής τους. Επίσης να παρέμβει άμεσα το υπουργείο προς το συγκεκριμένο εργοδοτικό σύνδεσμο, γνωρίζοντάς του τις επιπτώσεις και πιθανές κυρώσεις και σε περίπτωση πράγματι πλαστογραφίας, να προχωρήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ